Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Κατεπείγουσα έρευνα για το νέο περιστατικό με τρένο του Προαστιακού

Κατεπείγουσα έρευνα για το νέο περιστατικό με τρένο του Προαστιακού

Mετά την αποκάλυψη του νέου σοβαρού περιστατικού που μαρτυρά την κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργείται για το νέο περιστατικό με τρένο του Προαστιακού που παραλίγο να μπει στο δίκτυο του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αριστείδης Κορέας έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας μετά την αποκάλυψη του νέου σοβαρού περιστατικού που μαρτυρά την κατάσταση που επικρατεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο, το οποίο συνέβη στις 9 Οκτωβρίου χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο ατύχημα.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» ένας συρμός του Προαστιακού έλαβε εντολή την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στη Δουκίσης Πλακεντίας να μπει σε λάθος γραμμή και συγκεκριμένα σε σήραγγα του μετρό.

Ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε το λάθος και προσπάθησε μάταια, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να επικοινωνήσει με το σταθμάρχη . Τότε έλαβε τη σωτήρια, όπως αποδείχθηκε απόφαση να ελαττώσει ταχύτητα και να προχωρήσει αργά ώστε να αντιληφθεί το λάθος η τηλεδιοίκηση.

Ο οδηγός έτσι αναγκάστηκε να κάνει οπισθοπορεία για περίπου 300 μέτρα ώστε να βγει από τη σήραγγα , στην οποία θα σφήνωνε αν κατευθυνόταν.

Στο πλαίσιο της επείγουσας έρευνας την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας κ. Ανδρέου θα διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις, όπως το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και από ποια συγκεκριμένα πρόσωπα.

Δεύτερο περιστατικό μετά τους Αγ. Αναργύρους

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη εισαγγελική παρέμβαση μέσα σε διάστημα λίγων ημερων με αφορμή δημοσιοποίηση περιστατικών με τρένα.

Μόλις στις 13 Σεπτεμβρίου ο τότε προιστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος είχε δώσει εντολή για διενέργεια ποινικής έρευνας για τα αίτια της παρ’ ολίγον μετωπικής σύγκρουσης τρένων του προαστιακού σιδηροδρόμου σήμερα κοντά στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

Στο πλαίσιο και αυτής της έρευνας θα διερευνηθεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς και για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, θα ζητηθούν πορίσματα του ΟΣΕ, ηχητικά ντοκουμέντα και θα ληφθούν όλες οι απαραίτητες καταθέσεις.

Only in

Το «σχέδιο Κασσελάκη» στην Πολιτική Γραμματεία – 2+1 σενάρια αναβολής του Συνεδρίου για να αποτραπεί η διάλυση

Οι προβοκάτσιες στην ΚΕ από «αγανακτισμένους» οπαδούς, τα καλέσματα Κασσελάκη και αναφορές του στην οργή του κόσμου και ο φόβος για «βόμβες» τινάζουν στον αέρα τον προσυνεδριακό διάλογο και εντείνει την ανησυχία για Συνέδριο αρένα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024