Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Κέρκυρα: «Ρε, οι εφοριακοί πρέπει να τρώνε δωρεάν»…

Κέρκυρα: «Ρε, οι εφοριακοί πρέπει να τρώνε δωρεάν»…

Απίστευτοι διάλογοι του κυκλώματος των επίορκων στελεχών της ΔΟΥ στην Κέρκυρα και τιμωρητικοί έλεγχοι γιατί... πλήρωσαν φαγητό σε εστιατόριο

Εκδικητικοί έλεγχοι από τους κατηγορούμενους εφοριακούς σε εστιατόριο γιατί πλήρωσαν το φαγητό που έφαγαν εκεί, κάτι που θεωρήθηκε ως… έλλειψη σεβασμού στο επαγγελματικό τους «εκτόπισμα» αφού αντιμετωπίστηκαν ως «κοινοί θνητοί». Ιδιοκτήτης εστιατορίου ο οποίος, παρότι γνώριζε ότι σερβίρει εφοριακούς, δεν είχε κανέναν ενδοιασμό αντί για απόδειξη να τους δώσει για πληρωμή απλό δελτίο παραγγελίας. Κάτι που θεώρησαν περαιτέρω προσβολή οι ύποπτοι κρατικοί ελεγκτές…

«Εγώ εκεί σήμερα πλήρωσα κανονικότατα τα πάντα – Ήξερε ποιος είμαι και μου έκοψε»

Οι εντυπωσιακές αυτές καταστάσεις, με παράτυπες και παράνομες συναλλαγές, δείγμα της νοοτροπίας και της παθογένειας σε ένα τμήμα ελεγκτών και ελεγχομένων, αποκαλύπτονται, εκτός των άλλων, στη δικογραφία που συνέταξε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για τη νέα υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Κέρκυρας με την εμπλοκή τριών τουλάχιστον στελεχών της τοπικής Εφορίας και ενός λογιστή.

Νοοτροπία

Σε πολλά σημεία του δικαστικού φακέλου περιγράφονται συνομιλίες μεταξύ μελών του κυκλώματος και ιδιωτών για αλλοίωση δεδομένων ή αποφυγή ελέγχων και άλλες παράνομες ενέργειες. Ομως εντυπωσιάζει αυτό που συνέβη όταν μέλος του κυκλώματος, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΟΥ, ύστερα από υπόδειξη ενός λογιστή πήγε για να γευματίσει σε παραθαλάσσιο εστιατόριο με ξαπλώστρες. Θεωρώντας πιθανόν αυτονόητο ότι λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας θα του προσφερόταν το φαγητό δωρεάν.

Ωστόσο αυτό δεν συνέβη και την επόμενη ημέρα ο εν λόγω εφοριακός τηλεφώνησε στον λογιστή λέγοντας: «Εγώ εκεί σήμερα πλήρωσα κανονικότατα τα πάντα. Ηξερε ποιος είμαι και μου έκοψε. Μου λέει μετρητά ή κάρτα; Λέω μετρητά. Πληρώνω μετρητά, μου έδωσε δελτίο παραγγελίας. Ο τύπος είναι εντελώς π…ας».

Με τον λογιστή να απορεί «Αντε ρε μ… στα χρέωσε;». Με τον εφοριακό να επανέρχεται «πέρα από το ότι μου τα χρέωσε, εντάξει μου τα χρέωσε, εντάξει δεν γ…αι, δεν είναι υποχρεωμένος (σ.σ. πάλι καλά που δεν τίθεται θέμα υποχρέωσης οι εφοριακοί να μην πληρώνουν στα εστιατόρια), μου έδωσε δελτίο παραγγελίας αντί για απόδειξη. Γνωρίζοντας ποιος είμαι. Ο άνθρωπος είναι τρόμπας τελείως…».

Τιμωρητικός έλεγχος

Με τον εφοριακό να συμπληρώνει ακολούθως ότι «είναι ζώο εντελώς αυτό το παιδάκι (σ.σ. ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου). Προσπαθούν συγγενείς του να του πουν ότι με την Αστυνομία τα πάμε καλά, με τους εφοριακούς τα πάμε καλά, τους κερνάμε, φερόμαστε όμορφα. Αλλά αυτό δεν καταλαβαίνει».

Ακολούθως ο συγκεκριμένος κρατικός υπάλληλος αναφέρει ότι «ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν του χρέωσε βέβαια τις ξαπλώστρες». Ομως αυτό δεν τον απέτρεψε τις επόμενες ημέρες να σχεδιάσει τιμωρητικό έλεγχο στο μαγαζί του.

Λέγοντας χαρακτηριστικά στους υφισταμένους του «κατεβείτε μία κάτω. Κάντε ένα ντου πρώτα σε αυτόν και μετά στους άλλους». Τελικά διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ότι στο εστιατόριο αυτό δεν είχαν κοπεί εννέα αποδείξεις. Με τον κατηγορούμενο εφοριακό να προαναγγέλλει ότι «θα του κάνω και τακτικό έλεγχο εγώ».

Premium έκδοση «Τα ΝΕΑ»

Only in

Γεωργιάδης: Ανάξιος λόγου όποιος βλέπει κατάρρευση του ΕΣΥ

Ο μειωμένος προϋπολογισμός στην υγεία, βάζει μεγαλύτερο φρένο σε υπάρχουσες και νέες θεραπείες για τους ασθενείς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024