Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία στη Νέα Κίο από το φονικό τροχαίο όπου έχασε τη ζωή της μία 37χρονη μητέρα, όταν αυτοκίνητο που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε επάνω στο όχημά της.

Οι συγγενείς και οι φίλοι της δεν μπορούν να πιστέψουν τον τραγικό θάνατο της αγαπημένης τους Κωνσταντίνας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Η Κωνσταντίνα ήταν μητέρα δύο παιδιών 7 και 9 ετών, ενεργό μέλος συλλόγων γονέων της περιοχής και ιδιαίτερα αγαπητή. Εξαιρετικά δραστήρια, είχε διατελέσει και πρόεδρος σε έναν από αυτούς τους συλλόγους.

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου, του νηπιαγωγείου και του βρεφονηπιακού και παιδικού Σταθμού Νέας Κίου λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της, εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη αλλά και την αγωνία να αποδοθούν ευθύνες για τον άδικο χαμό της.

Η 37χρονη που άφησε την τελευταία της πνοή στο οδόστρωμα ήταν μητέρα δύο μικρών παιδιών

Συγκέντρωση κατοίκων της Νέας Κίου που μιλούν για «έγκλημα και όχι ατύχημα»

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «οι λέξεις δεν αρκούν για να εκφράσουμε τη βαθιά θλίψη όλης της κοινότητας. Άλλωστε τι μπορεί να απαλύνει τον πόνο των παιδιών της και των οικείων της; Με αγωνία αναμένουμε να αποδοθούν οι ευθύνες που σίγουρα υπάρχουν και φτάσαμε στην σημερινή τραγωδία. Σε έναν δρόμο που όλοι καθημερινά χρησιμοποιούμε…. λίγα μόλις μέτρα από τα σπίτια μας στην Νέα Κίο. Ενεργή και δραστήρια μητέρα και στους Συλλόγους Γονέων, είχε διατελέσει και Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων του Νηπιαγωγείου Νέας Κίου».

Η στιγμή της φονικής σύγκρουσης

Με τη βοήθεια ειδικών γίνεται προσπάθεια να προσεγγιστούν οι ταχύτητες των οχημάτων. Το Ι.Χ. αυτοκίνητο που προπορεύεται κινείται με 60 χλμ. την ώρα και αυτό που ακολουθεί και στο τέλος προκαλεί το δυστύχημα με ταχύτητα υπερδιπλάσια.Όπως προκύπτει από την ανάλυση της εικόνας που έκαναν, το αυτοκίνητο πήγαινε σε αυτό το σημείο με 170 χλμ./ώρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ένα έγκλημα που σημειώθηκε επειδή οι αρμόδιοι αδιαφορούν, καθώς παρά τις καταγγελίες τους, τίποτα δεν άλλαξε το τελευταίο διάστημα. Όπως λένε, οι κόντρες στην παραλιακή συνεχίζονταν ακόμα και μέρα μεσημέρι.

Το αυτοκίνητο που προκάλεσε το δυστύχημα έκανε κόντρες εκείνο το πρωινό στην παραλιακή, σύμφωνα με όσα λένε άνθρωποι που διαμένουν στην περιοχή. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν δύο άτομα που τραυματίστηκαν, για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες στις Αρχές το προηγούμενο διάστημα, για συμμετοχή σε παράνομους αγώνες ταχύτητας.

Το αυτοκίνητο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα έχει καταγραφεί στο βίντεο να μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα για να κάνει προσπέραση, όταν ο οδηγός ξαφνικά πατάει φρένο, αλλά είναι αδύνατον να διατηρήσει τον έλεγχο, οπότε και καρφώνεται στο αυτοκίνητο της άτυχης μητέρας.