Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o

O Γιώργος Αλαχούζος αποκαλύπτει πώς δημιουργήθηκε η συγκλονιστική μεταμόρφωση του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη

«Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο και σε αυτό το βαθμό για θέατρο δεν έχει γίνει ξανά», σημείωσε ο Γιώργος Αλαχούζος.

«Η Φάλαινα» του Σάμιουελ Ντι Χάντερ έκανε πρεμιέρα και τις εντυπώσεις όλων μας έκλεψε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης τόσο με την ερμηνεία όσο και με τη μεταμόρφωσή του. Σχετικά με τη μεταμόρφωση αυτή μίλησε σήμερα ο καλλιτέχνης ειδικών εφέ και make-up artist, Γιώργος Αλαχούζος, στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!». Ο Γιώργος Αλαχούζος είναι αυτός που ανέλαβε μαζί με τον αδερφό του, Ρούλη, την μεταμφίεσή του κύριου χαρακτήρα του έργου.

Φωτογραφία από την παράσταση

Τι αποκάλυψε ο Γιώργος Αλαχούζος

Ο Γιώργος Αλαχούζος αποκάλυψε τις τεχνικές που εφαρμόστηκαν για τις ανάγκες του θεάτρου σε σχέση με την εν λόγω μεταμφίεση. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον ίδιο, οι τεχνικές αυτές διαφέρουν από αυτές που εφαρμόζονται στην περίπτωση των γυρισμάτων μιας ταινίας, ενώ κάτι αντίστοιχο δεν έχει συμβεί ποτέ κατά το παρελθόν στην Ελλάδα.

«Χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα – ίσως και παραπάνω- για να προετοιμαστεί για την παράσταση ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης».

«Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο και σε αυτό το βαθμό για θέατρο δεν έχει γίνει ξανά. Έπρεπε να βρούμε πατέντες για να είναι ελαφριά η στολή και να δροσίζεται ο ηθοποιός», σημείωσε ο καλλιτέχνης. Το θέμα το βάρους, μάλιστα, φαίνεται να είναι αρκετά σημαντικό καθώς σύμφωνα με τον ίδιο τα χέρια και μόνο της στολής που φοράει ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης «ζυγίζουν δύο κιλά το καθένα».

Φωτογραφία από την παράσταση

Ο make-up artist της παράστασης είπε επίσης πως ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα της μεταμφίεσης ήταν το προγούλι: «Το άλλο πρόβλημα ήταν το προγούλι, κάναμε κι εκεί πατέντα για να γεμίσουμε ένα κούφιο πράγμα για να είναι κι αυτό ελαφρύ», εξήγησε ο καλλιτέχνης ειδικών εφέ.

«Το πιο βαρύ πράγμα είναι τα χέρια, τα οποία ζυγίζουν κάτι παραπάνω από δύο κιλά το καθένα».

Στη συνέχεια εξήγησε το πρόβλημα που δημιουργεί ο ιδρώτας σε τέτοιες περιστάσεις. «Μέσα από τη στολή φοράει ειδικά ρούχα που απορροφούν τον ιδρώτα. Χρειάζεται περίπου μιάμιση ώρα – ίσως και παραπάνω- για να προετοιμαστεί για την παράσταση ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης», είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα του MEGA.

Αξιοσημείωτο είναι δε, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Αλαχούζος, ότι ο ηθοποιός για την περίοδο που θα πρέπει να παίζει αυτόν το θεατρικό ρόλο δεν θα πρέπει να καταναλώνει αλκοόλ, καθώς με τον ιδρώτα που εξατμίζεται από τους πόρους και το αλκοόλ τα προσθετικά μέλη ενδέχεται να αποκολληθούν. Σε σχέση με τα προσθετικά μέλη, μάλιστα, τόνισε πως εν αντιθέσει με τη στολή αυτά πρέπει αν τοποθετούνται κάθε μέρα από την αρχή.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία καταδικάζει την πλατφόρμα Κασσελάκη και τα έκτροπα στην Κ.Ε.

Ποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σκέλος της πολιτικής καταδίκης Κασσελάκη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024