Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Το Βήμα: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές

Το Βήμα: Έρχεται αυτή την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές

Στις 20 Οκτωβρίου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με το Λεξικό της Πιάτσας, το περιοδικό μόδας Harper’s Bazaar, και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑgazino.

Στις 20 Οκτωβρίου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές μεταξύ των οποίων ο πρώτος τόμος του Λεξικού της Πιάτσας, το περιοδικό μόδας Harper’s Bazaar, και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑgazino.

«ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ» του Ευάγγελου Παπαζαχαρίου (τόμος Α’).

Σύμφωνα με τον συγγραφέα το λεξικό «είναι καρπός τριαντάχρονης έρευνας, γνώσης και πείρας πάνω στην άγραφη γλώσσα της οικειότητας που μιλάει η νεολαία του χτες και του σήμερα».

«ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ» διαφέρει κατά πολύ από τα συνηθισμένα λεξικά, γιατί εντάσσει αλφαβητικά εκφράσεις και όχι λέξεις και δίνει γι’ αυτές πληροφορίες για την καταγωγή τους και για το πώς φτιάχτηκε η σημασία τους.

Έτσι φωτίζεται ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνεται η γλώσσα στην άμεση επικοινωνία των ανθρώπων και στη μετάδοση πολύπλοκων μεταφορικών εννοιών με τα πιο λιτά και απλά γλωσσικά μέσα, σύμφωνα με πανάρχαιες συνταγές του Πλάτωνα, του Επίκτητου, του Αριστοτέλη.

Ο πλούτος της γλώσσας που χρησιμοποιούν καθημερινά οι άνθρωποι για να επικοινωνούν πιο άμεσα και γρήγορα συνεχώς ανανεώνεται. Η εξέχουσα θέση της γλώσσας στη διαμόρφωση των κοινωνικών δομών και των ρευμάτων καθορίζει και τη δυναμική της.

Το εξώφυλλο του ξεχωριστού λεξικού είναι φιλοτεχνημένο από την σκιτσογράφο του ΒΗΜΑΤΟΣ και των ΝΕΩΝ, Έφη Ξένου.

Harper’s Bazaar

Ο κόσμος του στυλ ξεδιπλώνεται στις σελίδες του μεγαλύτερου περιοδικού μόδας που μας μεταφέρει τον παλμό από τις σημαντικές μητροπόλεις του κόσμου.

Με τα πρώτα ευφάνταστα κομμάτια των συλλογών cruise να κάνουν την εμφάνισή τους στις βιτρίνες, ανατρέχουμε στις επιδείξεις που έγιναν σε εμβληματικές πόλεις όπως το Λονδίνο, η Βαρκελώνη, η Μασσαλία και η Βενετία και αποτυπώνουμε τα σύνολα που θα φορεθούν όχι μόνον φέτος, αλλά για πάντα.

Το “μαγικό χαλί” της κομψότητας δεν θα μπορούσε να μην περάσει από την σημαντικότερη μητρόπολη της μόδας, το Παρίσι. Εκεί, φωτογραφήσαμε την υπέροχη Julia Bergshoeff με ρούχα και αξεσουάρ που αποπνέουν ελευθερία, δημιουργικότητα αλλά και αυτό το χαρακτηριστικό στυλ που κάνει τις Γαλλίδες να αποτελούν πηγή έμπνευσης και πρότυπα κομψότητας παγκοσμίως.

Τα γάντια, επανέρχονται φέτος με ρόλο πρωταγωνιστή και δεν λείπουν από τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί έως και τις πασαρέλες.

Από τον χώρο της τέχνης, συνομιλήσαμε με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και την Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ. Δύο καλλιτέχνες που χάρη στην ευαισθησία της ψυχής και το ταλέντο τους καταφέρνουν να κερδίζουν πάντα την προσοχή και τον θαυμασμό μας.

ΒΗΜΑgazino

Ο Λάκης Λαζόπουλος φωτογραφίζεται με «φόντο» το «κινηματογραφικό» σκηνικό της νυχτερινής Αθήνας και μιλάει για όλα λίγο πριν την πολυαναμενόμενη επιστροφή στο MEGA με το «Αλ Τσαντίρι Νιούζ». Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, για όλα όσα τον ενέπνεαν όταν ήταν παιδί, την επαγγελματική του πορεία, ενώ «καταθέτει» την άποψή του για την πολιτική κατάσταση σήμερα.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία καταδικάζει την πλατφόρμα Κασσελάκη και τα έκτροπα στην Κ.Ε.

Ποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σκέλος της πολιτικής καταδίκης Κασσελάκη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024