Εκτόνωση της έντασης, χαλάρωση σωματική και ψυχική, ανακούφιση από το στρες… Αυτά είναι μόνο μερικά από όσα μας χαρίζει η αρωματοθεραπεία, μια αρχαιότατη πρακτική που αξιοποιεί αρώματα και αιθέρια έλαια φυτών για την τόνωση της ευεξίας και της ευημερίας.

Έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, Κίνα και Αίγυπτο, όπου οι ιατροί χρησιμοποιούσαν τα φυτικά έλαια για θεραπευτικούς σκοπούς, απαλλάσσοντας τους ασθενείς από πόνους ή ενοχλήσεις. Σήμερα πρόκειται για μία δημοφιλή μέθοδο που συμβάλλει στην ισορροπία του νου, του σώματος και της ψυχής, ώστε να λειτουργούν αρμονικά.

Θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για να την δοκιμάσετε στο σπίτι, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε αρωματικά χώρου & αρωματοθεραπεία, αιθέρια έλαια, diffuser αρωματοθεραπείας και αρωματικά λάδια, τα οποία θα παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, στην ώρα τους χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας, όπου κι αν βρίσκεστε.

Και μην ξεχνάτε ότι τώρα που η Black Friday πλησιάζει, είναι η ιδανική περίοδος για να ετοιμάσετε την λίστα σας με όλα όσα χρειάζεστε για να τα αποκτήσετε σε προνομιακές τιμές.

Πώς μας ωφελεί η αρωματοθεραπεία;

Στόχος της αρωματοθεραπείας είναι η θεραπεία της ψυχής, του σώματος και του νου. Τα αρώματα ενεργοποιούν τους οσφρητικούς υποδοχείς της μύτης, οι οποίοι με την σειρά τους στέλνουν σήμα στον εγκέφαλο.

Έτσι ενεργοποιούνται συγκεκριμένες εγκεφαλικές περιοχές, όπως ο υποθάλαμος που σχετίζεται με την σεροτονίνη, την γνωστή ορμόνη της καλής διάθεσης και της ευημερίας. Παράλληλα είναι γνωστό ότι τα αρώματα μπορούν να μας επηρεάσουν θετικά, ενισχύοντας την καλή διάθεση αλλά και επαναφέροντας θετικές αναμνήσεις μέσω της μνήμης.

Μερικά από τα πιο σημαντικά οφέλη της αρωματοθεραπείας, περιλαμβάνουν:

  • Μείωση άγχους και στρες.
  • Σωματική και ψυχική χαλάρωση.
  • Ενίσχυση του οργανισμού, καθώς τα αιθέρια έλαια διαθέτουν αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • Καλύτερη ποιότητα ύπνου.
  • Πιο δυνατή συγκέντρωση και καλύτερη διάθεση.
  • Ανακούφιση από πόνους και κεφαλαλγίες.

Πώς θα την δοκιμάσετε στο σπίτι

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους εφαρμογής της είναι μέσω συσκευών που διαχέουν το άρωμα των ελαίων στην ατμόσφαιρα των χώρων σας, γνωστά ως diffusers. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι προσθέσετε λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο και το diffuser θα το απελευθερώσει στο χώρο σας.

Επιπλέον μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε αιθέρια έλαια τοπικά σε συγκεκριμένα σημεία στην επιδερμίδα, περιοχές που διαθέτουν αδένες ιδρώτα και θύλακες τριχών. Το κεφάλι ή οι παλάμες στα χέρια είναι καλές περιοχές καθώς απορροφούν το λάδι αποτελεσματικά.

Και φυσικά, η αρωματοθεραπεία μπορεί να επιτευχθεί και μέσω μασάζ. Σε περιοχές που θα εφαρμόσετε το λάδι, η κυκλοφορία του αίματος θα ενισχυθεί και ως εκ τούτου θα γίνει καλύτερη απορρόφηση.