Τη συνέχιση λειτουργίας όλων των βασικών κοινωνικών δομών, αλλά και της δημιουργίας νέων σε 24 Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, που καλύπτουν τις ανάγκες άνω των 23.000 ευάλωτων πολιτών διασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων.

Οι κοινωνικές δομές, που θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2025 με την ενίσχυση από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι συνολικά περισσότερες από 41 και πρόκειται για Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Συσσίτια, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρα Κοινότητας, Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κ.ά.

Περισσότερες από 41 δομές

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «την άνοιξη ανακοινώσαμε τη συνέχιση λειτουργίας 35 κοινωνικών δομών σε 12 Δήμους της Θεσσαλονίκης, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες 40.000 συμπολιτών μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω των ευρωπαϊκών πόρων της εξασφαλίζει τη συνέχιση λειτουργίας και τη δημιουργία επιπλέον αντίστοιχων δομών σε ακόμη 24 Δήμους, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Συνολικά, μέσα από τις νεότερες αποφάσεις μας χρηματοδοτούμε περισσότερες από 41 κοινωνικές δομές, αποδεικνύοντας ότι οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία δεν είναι μόνοι τους.

Μέσα από τις 41 αυτές δομές που χρηματοδοτούμε, ώστε να λειτουργούν απρόσκοπτα, αλλά και να ενισχυθούν περαιτέρω, παρέχονται υπηρεσίες και αρωγή σε πάνω από 23.000 συμπολίτες μας».