Το ΠΑΣΟΚ καταθέτει εκ νέου σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου τροπολογία ώστε να ανασταλεί άμεσα η χρηματοδότηση των «Σπαρτιατών», όπως ανέφερε σε δήλωση που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Δουδωνής, επικαλούμενος δικαστικές αποφάσεις του Αρείου Πάγου που δείχνουν τη σύνδεση των Σπαρτιατών με τον καταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος εμφανίζεται και ως αρχηγός τους, ζήτησε λήψη πρωτοβουλιών από το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να πάψει το κόμμα να λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να μας αγνοήσει»

Όπως σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, «το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη υπεύθυνης αντιπολίτευσης είχε επισημάνει προ πολλού την ανάγκη να ληφθεί πρωτοβουλία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στους «Σπαρτιάτες» καταθέτοντας τροπολογία στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2023».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συνεχίζει λέγοντας πως «ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε να μας αγνοήσει. Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της «αδράνειας»; Οι «Σπαρτιάτες» να λάβουν ποσό 788.067,18 ευρώ ως μέρος της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2024, ενώ είχε προηγηθεί η καταβολή των ποσών των 59.998,58 ευρώ και 25.898 ευρώ ως εκλογική χρηματοδότηση για τις ευρωεκλογές παρά τον αποκλεισμό τους από τον Άρειο Πάγο!».

«Η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη»

Γνωστοποίησε ακολούθως πως «το ΠΑΣΟΚ καταθέτει εκ νέου σήμερα την τροπολογία ώστε άμεσα να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος, του οποίου πραγματικός αρχηγός κατά την κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι καταδικασμένος εγκληματίας».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει πως «για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη».