Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Άρση ασυλίας Πολάκη για τα «λαδέμπορα» και «αδιευκρίνιστος» σε Γεωργιάδη

Άρση ασυλίας Πολάκη για τα «λαδέμπορα» και «αδιευκρίνιστος» σε Γεωργιάδη

«Δεν παίρνω τίποτα πίσω» σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό να απαντά ότι έκανε τη μήνυση «για να μπει όριο».

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου προέδρου του, Παύλου Πολάκη, αποφάσισε πριν από λίγο με 222 θετικές ψήφους (46 κατά, 1 παρών) η Ολομέλεια της Βουλής.

Η άρση αφορούσε σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον του ο Άδωνης Γεωργιάδης με αφορμή τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί «λαδέμπορα» και «αδιευκρίνιστος» με αφορμή την υπόθεση Novartis, και την πράξη αρχειοθέτησης των κατηγοριών εναντίον του υπουργού.

«Δεν παίρνω λέξη πίσω, όταν λέμε λέξη, λέξη. Ούτε λαδέμπορας, ούτε αδιευκρίνιστος ούτε για το χρηματισμό από τη Novartis. Και ελπίζω στη δίκη που θα γίνει να βρούμε δικαστή ο οποίος να μπει στην ουσία της υπόθεσης όπως μπήκαν οι αμερικανοί δικαστές. Έτσι όπως μπήκε το FBI επειδή 3 ουσιώδεις και αξιόπιστοι μάρτυρες που έδωσαν κατάθεση εκεί, και κατάθεση και εδώ, αυτοί οι 3, ανάγκασαν τη νοβάρτις να έρθει σε συμβιβασμό με το αμερικανικό δημόσιο να πληρώσει, επειδή πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες στην Ελλάδα χρηματίστηκαν και πριμοδότησαν τη Novartis», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάθε φορά που ξεκινά σύνοδος έρχεται άρση ασυλίας μου, αυτό αποδεικνύει πόσο πολύ τους ενόχλησε η δραστηριότητα μου κάποιους στη ΝΔ, ως αναπληρωτής υπουργός αλλά και τις αποκαλύψεις την περίοδο από το 19» συμπλήρωσε. Ο κ. Πολάκης επέμεινε στις καταγγελίες που έχει κάνει ήδη από το 2016 και αφήνοντας εσωκομματική αιχμή σημείωσε “αν με είχαν ακούσει κάποιοι τότε, θα είχαμε άλλα…”.

«Να μπει όριο» ζήτησε ο Άδωνις

«Τι άλλο πρέπει να κάνω; να πάω στο Πάπα της Ρώμης να ζητήσω συγχώρεση; στον πρόεδρο των ΗΠΑ; όταν ένας πολιτικός αντίπαλος έχει αθωωθεί απ’ όλους τους θεσμούς δεν μπορεί να συνεχίσετε να τον σπιλώνετε. Να μπει όριο. Τη μήνυση την έκανα για να μπει όριο. Αν εσείς μου προτείνετε κάποιον άλλο τρόπο, να το συζητήσουμε. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω για να σταματήσει να με συκοφαντεί;», είπε από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος στη δική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην υπόθεση που αφορά στην Novartis και υπσοτήριξε πως ελέγχθηκε απ’ όλους τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς χωρίς να βρεθεί σύνδεση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

«Στο πολιτισμένο κόσμο σήμερα, όταν ένας κατηγορεί έναν άλλο πάμε στη δικαιοσύνη και στο τέλος κλείνει την υπόθεση. Στη δική μου περίπτωση η υπόθεση έχει κλείσει. Δεν έχω κάτι άλλο να κάνω», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλή ήρε και τις ασυλίες των Στίγκα (για διαμάχη με τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών, Κατσιβαρδά), Φλώρου (πρώην Σπαρτιάτη για τη χειροδικία στον Γραμμένο της ΕΛ.ΛΥΣΗΣ) και του Δημήτρη Τζανακόπουλο (προσωπική υπόθεση).

Only in

Το «σχέδιο Κασσελάκη» στην Πολιτική Γραμματεία – 2+1 σενάρια αναβολής του Συνεδρίου για να αποτραπεί η διάλυση

Οι προβοκάτσιες στην ΚΕ από «αγανακτισμένους» οπαδούς, τα καλέσματα Κασσελάκη και αναφορές του στην οργή του κόσμου και ο φόβος για «βόμβες» τινάζουν στον αέρα τον προσυνεδριακό διάλογο και εντείνει την ανησυχία για Συνέδριο αρένα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024