Το ότι ο κ. Κασσελάκης βλέπει ή θέλει ως αντίπαλό του τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργό είναι εκπεφρασμένη βούληση και θέση από τον ίδιο και για αυτό δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ζήτησε από τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα να του παραχωρήσει ο Δήμος την πλατεία Κολοκοτρώνη για να πραγματοποιήσει ομιλία τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου.

Την επόμενη ημέρα είναι προγραμματισμένη η ημερίδα του Ινστιτούτου Τσίπρα όπου όπως έχει γίνει γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας και οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα αναπτύξουν μια ατζέντα για τις προτάσεις του προοδευτικού χώρου στην οικονομία και την ακρίβεια.

Η ημερίδα θα κλείσει με ομιλία του κ. Τσίπρα όπου αναμένεται να καταθέσει πλατφόρμα προοδευτικών πολιτικών για την ενιαία έκφραση του χώρου.

Σκέτο Στέφανος

Ωστόσο αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο κ. Κασσελάκης ζήτησε αρχικά την πλατεία από τον Δήμαρχο Αθηναίων μέσω δικηγόρου «προέδρου και υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως πληροφορούμαστε, στο γραπτό αίτημα του κ. Κασσελάκη ο Δήμος Αθηναίων απάντησε ότι δεν μπορεί να απαντήσει καθώς δεν είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται ότι έγιναν και άλλα αιτήματα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες με το τελευταίο αίτημα να γίνεται μέσω «ομάδας υποστηρικτών Στέφανου Κασσελάκη» σκέτο.

Αυτή τη φορά ο Δήμος Αθηναίων απάντησε παραχωρώντας το δημόσιο χώρο σε έναν «διακεκριμένο πολίτη».

Το παρασκήνιο της παραχώρησης και το νέο αίτημα για την Τετάρτη

«H απόφαση για παραχώρηση της πλατείας Κολοκοτρώνη που υπέγραψα, αφορούσε αίτημα μιας ομάδας υποστηρικτών του κ. Στέφανου Κασσελάκη. Πουθενά στην απόφαση δεν αναφέρεται σε πρόεδρο ή υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», εξήγησε ο Θωμάς Γεωργιάδης, αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Aστυνομίας και Δημόσιων Kοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Αθηναίων, όταν ρωτήθηκε για την παραχώρηση της πλατείας.

Το πρώτο αίτημα υπεβλήθη στις 15/10 το μεσημέρι από ομάδα υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη.

Ωστόσο, υπήρξε και δεύτερο αίτημα, που υπεβλήθη μία ημέρα αργότερα, στις 16/10, από δικηγόρο του Στέφανου Κασσελάκη, με αναφορές σε «πρόεδρο» και «υποψήφιο πρόεδρο».

Η άδεια δόθηκε, τελικά, καθώς πρόκειται για πρώην πρόεδρο.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως ενώ η έγκριση ήταν για την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, σήμερα (17/10) το απόγευμα εστάλη αίτημα για να γίνει την Τετάρτη 23 του μήνα, το οποίο θα εξεταστεί αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες.