«Οι χθεσινές βαριές κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού και εν ενεργεία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, για ‘εμπαιγμούς’ και ‘άδικες λύσεις’ σε βάρος της Κύπρου, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα, στα οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να λάβει άμεσα σαφή θέση», υπογραμμίζει ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Και θέτει στην κυβέρνηση τα εξής ερωτήματα:

«Δέχεται την αποσύνδεση του Κυπριακού από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

»Βρίσκεται η Αθήνα πραγματικά και ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Λευκωσίας για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με σκοπό την προώθηση μιας δίκαιης λύσης για το Κυπριακό;

»Πώς συμπλέουν οι κατευναστικές δηλώσεις για ‘ήρεμα νερά’ και οι βιαστικές δηλώσεις για ‘ανοικτό παράθυρο’ ευκαιρίας για ‘οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών’ (αορίστως) στο Αιγαίο, με τη μεθοδική προσπάθεια της Άγκυρας για δημιουργία τετελεσμένων στην Κύπρο;

»Γιατί δεν αντέδρασε, ως όφειλε, ο κ. πρωθυπουργός στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κ. Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όταν ζήτησε τη διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους, πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο;», σημειώνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Η ΝΔ βυθίζεται σε εσωτερική περιδίνηση προσώπων και τάσεων»

Όπως τονίζει, «κάθε ημέρα που περνά, πιστοποιείται η διαρκής εσωτερική περιδίνηση προσώπων και τάσεων και η βαθιά εσωκομματική κρίση, στην οποία βυθίζεται η Νέα Δημοκρατία».

«Η κρίση αυτή, όμως, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε αδιέξοδο για την εξωτερική πολιτική, την υπεράσπιση των δικαίων της χώρας μας και το διεθνές κύρος της», αναφέρει καταληκτικά ο Δημήτρης Μάντζος.