Φουντώνουν τα σενάρια περι αναβολής του Συνεδρίου με τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη να δυναμιτίζουν το κλίμα.

Από την θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΕ του μπλόκου στην υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν τις εικόνες προπηλακισμών στελεχών και τις καταγγελίες για προβοκάτσιες από την πλευρά της λεγόμενης «ΚΕ Κασσελάκη».

Πάντως στην Κουμουνδούρου επικρατεί ήδη έντονος προβληματισμός και ανησυχία για το αν σε αυτό το κλίμα διχασμού και εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα μπορεί να διεξαχθεί προσυνεδριακός διάλογος στις Οργανώσεις Μελών.

Ήδη χθες το βράδυ σημειώθηκαν τα πρώτα επεισόδια μεταξύ των δυο αντιμαχόμενων πλευρών όπως συνέβη σε οργάνωση της Καλλιθέας.

Η τελευταία κίνηση του κ. Κασσελάκη να ανοίξει δική του πλατφόρμα στην οποία μάλιστα ήδη εμφανίζονται μαζικές εγγραφές μελών και εθελοντών εδραίωσε την πεποίθηση της πλειοψηφίας στο ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρώην πρόεδρος είναι αποφασισμένος να πάει στο Συνέδριο και να το μετατρέψει σε αρένα με μετακινούμενους οπαδούς.

«Εξυπηρετεί το αφήγημα της αριστερής παρένθεσης»

Ο ολοκληρωτικός εκφυλισμός του κόμματος είναι προ των πυλών και η Όλγα Γεροβασίλη αλλά και ο Χρήστος Σπίρτζης κατονόμασαν πλέον τον κ. Κασσελάκη σε ρόλο υπονομευτή του ίδιου του κόμματος αποκαλύπτοντας η πρώτη το σχέδιο διάλυσης και ο δεύτερος ότι λειτουργεί στήνοντας φράξια.
Και οι δυο πλέον του χρεώνουν ότι με τον τρόπο που λειτούργησε από τις ευρωεκλογές και έπειτα επιχειρώντας να διαγράψει το κυβερνητικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ, να παρουσιάσει τον Αλέξη Τσίπρα ως υπονομευτή του και να εξαπολύει κατηγορίες στο ίδιο το κόμμα για μαύρα ταμεία, δεν έξυπηρετεί τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από ένα σχέδιο διάλυσης του κόμματος.

Η κυρία Γεροβασίλη μίλησε για το «σχέδιο διάλυσης του κ. Κασσελάκη» και τον ίδιο ως τη δεξιά αγκύλη στο αφήγημα της ΝΔ και του Μεγάρου Μαξίμου της αριστερής παρένθεσης.

«Είναι σχέδιο, που λέγεται «διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ», εξυπηρετώντας το αφήγημα της ΝΔ. Είναι αυτό που δεν κατάφερε να κάνει όλο το αντι ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Δεν ξέρω μέχρι πού θα πάει το σχέδιο διάλυσης το οποίο επιχειρεί ο Στέφανος Κασσελάκης» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

Μάλιστα ο Χρήστος Σπίρτζης το πρωί τον έβαζε σε ρόλο εργολάβου του κ. Μητσοτάκη για να απαξιώσει το ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «είναι σαν να έχει αναλάβει μια εργολαβία προκειμένου να εξυπηρετήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Τρία σενάρια αναβολής

Τόσο το έκρυθμο κλίμα όσο όμως και η πλατφόρμα Κασσελάκη και τα καλέσματά του να μετατραπεί η οργή της βάσης όπως ο ίδιος λέει σε «κύμα δημοκρατίας» είναι βαθιά αντικομματικές κινήσεις και αυτό είναι μια εδραιωμένη άποψη στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει για όλες αυτές τις κινήσεις του κ. Κασσελάκη.

Ο κ. Σπίρτζης άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για όλους αυτούς του λόγους να αναβληθεί το Συνέδριο για δυο εβδομάδες ενώ και άλλα στελέχη προσέρχονται στη συνεδρίαση με αντίστοιχες σκέψεις και εναλλακτικά σχέδια για να αναχαιτίσουν τις «βόμβες» ή τις «τορπίλες» Κασσελάκη.

1. Αναβολή Συνεδρίου και απευθείας εκλογές στο τέλος Νοεμβρίου

2. Μικρή αναβολή με Συνέδριο μιας ημέρας και μετά κάλπες

3. Συνέδριο μιας ημέρας στην προκαθορισμένη ημερομηνία και κάλπες

Το πειθαρχικό

«Το γεγονός ότι ανοίγει δική του πλατφόρμα για να κάνει φράξια δείχνει ότι και σαν πρόεδρος φράξια ήταν» είπε ο κ. Σπίρτζης και όχι τυχαία όπως φαίνεται καθώς πρόκειται για την πλέον διασπαστική και αντικαταστατική κίνηση από την πλευρά του έκπτωτου προέδρου.

Το γεγονότα πάντως για την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στο επίκεντρο της περίφημη επιτροπή δεοντολογίας η οποία δείχνει δυσθυμία στο εσωτερικό της να αναλάβει πρωτοβουλίες με τις επιλεκτικές διαρροές για συζήτηση για το κατά πόσο η απόφαση της ΚΕ να απορρίψει την υποψηφιότητά του να αντίκειται ολοκληρωτικά των αρμοδιοτήτων της.

Και ενώ το Πειθαρχικό συζητά για τις αποφάσεις ανώτερου Οργάνου δεν δείχνει αντίστοιχα αντανακλαστικά στο να συζητήσει για τον odikosmassyriza.gr, το «παρακόμμα» και τον «παραμηχανισμό» που έστησε ο κ. Κασσελάκης, όπως σημειώνουν δηκτικά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γνωστός σκηνοθέτης και μέλος της ΚΕ Θέμης Μουμουλίδης την καταγγελία του οποίου το πειθαρχικό αρνείται να εξετάσει επανήλθε καλώντας τα μέλη του οργάνου να παραιτηθούν κατηγορώντας τα ότι σιωπούν μπροστά σε φασίζουσες συμεριφορές.

«Μετά από όλες αυτές τις πρωτοφανείς φασίζουσες συμπεριφορές, με αφορμή την εκκωφαντική, έστω και κατά πλειοψηφία σιωπή σας, και στο βαθμό που επιμένετε να είστε θεατές, σας καλώ ως μόνη πράξη πολιτικά υπεύθυνη να υποβάλετε τις παραιτήσεις σας από μέλη της ΕΔ» έγραψε στην επιστολή του προς το όργανο ο κ. Μουμουλίδης.

Χτύπημα Τεμπονέρα

Αντίστοιχου βελινεκούς είναι και οι αναφορές του κ. Κασσελάκη για 50 επαγγελματικά στην ΚΕ που ψήφισαν την έκπτωσή του στη μυστική ψηφοφορία επαναφέροντας δια της πλαγίας τις κουκούλες παραβλέποντας όπως σημείωσε ο κ. Σίρτζης το κλίμα εκφοβισμού που είχε σπείρει το σύστημα Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου.

Τελικά τα επαγγελματικά στελέχη και μέλη της ΚΕ των 300 είναι μόλις 12 και πολλοί εξ αυτών και πρώην συνεργάτες και επίλεκτοι του στρατοπέδου Κασσελάκη.

Ήδη πάντως άρχισαν να γίνονται χαρτοπόλεμος και τα προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων του κόμματος ενώ μέχρι και ο Διονύσης Τεμπονέρας χρειάστηκε να παρέμβει για διασπορά fake news σε βάρος του και για δήθεν μισθούς που λάμβανε από την Κουμουνδούρου.

«Αλλά τι σχέση να έχει ο κ. Κασσελάκης με την Αριστερά;

Προκαλώ τον εκατομμυριούχο κ. Κασσελάκη, να πει ότι πληρώνει αντίστοιχα τα έξοδα του και δεν χρησιμοποιεί το ταμείο του κόμματος.

Είναι η πρώτη και τελευταία φορά που ασχολούμαι με φασιστοειδή» έγραψε ο γνωστός εργατολόγος καταγγέλλοντας ότι οπαδοί του κ. Κασσελάκη συκοφαντούν ανθρώπους με τη δική του υποστήριξη και καθοδήγηση.