Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς άλλαξε γνώμη και θα παραμείνει προπονητής της Σερβίας για την επόμενη χρονιά.

Αυτό αποκαλύπτει η σερβική ιστοσελίδα meridiansport -και αναπαράγουν πολλά ΜΜΕ της χώρας-, σημειώνοντας, ότι ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης της Σερβίας, Νεμπόισα Τσόβιτς, κατάφερε να συμφωνήσει με τον Πέσιτς να ηγηθεί της εθνικής ομάδας μέχρι το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2025.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 75χρονος Σβέτισλαβ Πέσιτς μιλώντας στο Sportklub (10/9) είχε κάνει γνωστό ότι αποχωρεί από τον πάγκο της Σερβίας για να επικεντρωθεί σε νέα έργα. «Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, παραιτήθηκε. Από ό,τι καταλαβαίνω, το έκανε για να επιτρέψει στη νέα διοίκηση να σχηματίσει ένα νέο προπονητικό επιτελείο και να καθορίσει νέους στόχους για τον επόμενο Ολυμπιακό κύκλο. Είχα ήδη επικοινωνήσει πριν από το Παρίσι ότι κάποιος άλλος έπρεπε να συνεχίσει τη δουλειά που ξεκίνησα. Καθώς βλέπω ότι κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει καλά, ξεκαθαρίζω πλέον ότι και οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας πρέπει να ψάξουν για νέο προπονητή. Φυσικά, θα είμαι πάντα στη διάθεση του σερβικού μπάσκετ, αλλά τώρα θα επικεντρωθώ σε άλλους στόχους και έργα», είχε πει τότε, αλλά τώρα άλλαξε γνώμη

Αναφέρεται επίσης ότι ο Τσόβιτς είχε δύο εξαιρετικούς υποψήφιους σε περίπτωση που δεν καταλήξει σε συμφωνία με τον εκλέκτορα που κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.