Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Υπόθεση Εμπαπέ: Ο ποδοσφαιριστής ήρθε σε σεξουαλική επαφή στο ταξίδι του στη Στοκχόλμη

Υπόθεση Εμπαπέ: Ο ποδοσφαιριστής ήρθε σε σεξουαλική επαφή στο ταξίδι του στη Στοκχόλμη

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση του Κιλιάν Εμπαπέ...

Ο Κιλιάν Εμπαπέ συνευρέθηκε σεξουαλικά στη διάρκεια της 48ωρης παραμονής του στη Στοκχόλμη αλλά θεωρεί πως αυτό συνέβη συναινετικά.

Όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα, ο ποδοσφαιριστής έχει στο κινητό του τηλέφωνο γραπτά μηνύματα από τη νεαρή γυναίκα με την οποία ήρθε σε σεξουαλική επαφή στις 10 Οκτωβρίου, τα οποία δέχτηκε αφού έφυγε από το ξενοδοχείο και επομένως μετά τα όσα μεσολάβησαν.

Ο ποδοσφαιριστής θεωρεί αδύνατο η συγκεκριμένη γυναίκα να τον κατηγορεί για βιασμό γιατί όλα τα μηνύματα αναφέρονταν σε «μία χαρούμενη συνάντηση και σε μία συναινετική σχέση».

Τι λέει το στενό περιβάλλον του

Το στενό περιβάλλον του Εμπαπέ θεωρεί ό,τι θα ξεκινήσει μια μακρά, κουραστική και καταστροφική για την εικόνα του διαδικασία.

Η νεαρή γυναίκα έχει καταγγείλει τον ποδοσφαιριστή πως υποχρεώθηκε σε μη συναινετικό σεξ, αλλά οι δικαστικές Αρχές της Σουηδίας δεν έχουν κατονομάσει ακόμα τον Εμπαπέ ως τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση, παρά μόνο πηγές που πρόσκεινται στον σουηδικό Τύπο.

Η έννοια της συναίνεσης θα μπορούσε τώρα να βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας. Από την 1η Ιουλίου 2018 η Σουηδία έχει υιοθετήσει ειδική νομοθεσία για τη «συναίνεση». Το θύμα δεν χρειάζεται πλέον να αποδείξει ότι απειλήθηκε, ο επιτιθέμενος την κακοποίησε ή ότι βρισκόταν σε αδύναμη θέση λόγω κατανάλωσης αλκοόλ. Αρκεί να εκφράσει πως δεν συμμετείχε «ελεύθερα» στην πράξη. Εναπόκειται έτσι στον κατηγορούμενο να εξηγήσει τι τον έκανε να πιστέψει ό,τι η σύντροφός του συναινούσε.

Η δικηγόρος του Εμπαπέ ανέφερε πως κάποιος πρέπει να είχε παρακολουθήσει τον παίκτη όταν ταξίδεψε στη Στοκχόλμη. «Κάποιος ήξερε ότι θα πήγαινε στη Στοκχόλμη. Ενας παπαράτσι τον φωτογράφισε και συμπτωματικά η ίδια εφημερίδα δημοσίευσε πληροφορίες για την μήνυση που έχει κατατεθεί.

Όταν υποβάλεις μια τόσο σοβαρή καταγγελία δημοσιοποιώντας την σε πραγματικό χρόνο, όταν αντιμετωπίζεις μια παγκοσμίου φήμης προσωπικότητα, εγείρει ερωτήματα. Ηταν στημένος; Δεν βγάζω τέτοια συμπεράσματα, δεν ξέρω. Κάνω ερωτήσεις στον εαυτό μου υπό το φως του χρονοδιαγράμματος, του τρόπου που έγινε», δήλωσε η δικηγόρος του Εμπαπέ, Μαρί-Αλί Κανού-Μπερνάρ.

Only in

Το «σχέδιο Κασσελάκη» στην Πολιτική Γραμματεία – 2+1 σενάρια αναβολής του Συνεδρίου για να αποτραπεί η διάλυση

Οι προβοκάτσιες στην ΚΕ από «αγανακτισμένους» οπαδούς, τα καλέσματα Κασσελάκη και αναφορές του στην οργή του κόσμου και ο φόβος για «βόμβες» τινάζουν στον αέρα τον προσυνεδριακό διάλογο και εντείνει την ανησυχία για Συνέδριο αρένα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024