Την πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά της Αμβέρσας προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας μπορεί να δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στον μαχητικό Βραζιλιάνο, Τιάγκο Σέιμποθ Γουάιλντ (Νο.80 στον κόσμο), αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 σετ (7-6, 4-6, 7-5) και μαζί το εισιτήριο για την τελική οκτάδα του European Open,

Μια μάχη που διήρκησε 2 ώρες και 22 λεπτά, με τον Τσιτσιπά να κάνει μπρέικ στο 12ο γκέιμ του τρίτου σετ και να φτάνει στη νίκη και στην πρόκριση στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο, Γίρι Λεχέτσκα, ο οποίος νίκησε τον Γερμανό Ατλμάιερ με 2-0 σετ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν εύκολα τα σερβίς τους και οδηγήθηκαν με… μαθηματική ακρίβεια στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος προηγήθηκε με 6-2, αλλά ο Βραζιλιάνος επέστρεψε και μείωσε σε 6-5, πριν ο Τσιτσιπάς κάνει νέο μίνι μπρέικ για το 7-5 και το 1-0.

Στο δεύτερο σετ οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 3-3, όταν ο Λατινοαμερικάνος έκανε μπρέικ και βρέθηκε μπροστά με 4-3. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και με 6-4 ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι. Ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ, με τους δύο τενίστες να φτάνουν στο 5-5.

Εκεί ο Βραζιλιάνος είχε τρία μπρέικ πόιντς, αλλά ο Στέφανος κατάφερε να τα σβήσει και να κάνει το 6-5. Ο Λατινοαμερικάνος σέρβιρε για να μείνει στο ματς και να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ, αλλά ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε τη μοναδική ευκαιρία που είχε για μπρέικ και με 7-5 έκανε το 2-1 και πήρε την πρόκριση.