Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Λίζα Σιφ: Ένοχη για απάτη 7 εκατ. δολ. η σύμβουλος τέχνης των Star

Λίζα Σιφ: Ένοχη για απάτη 7 εκατ. δολ. η σύμβουλος τέχνης των Star

Η Λίζα Σιφ είναι αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης έως και 20 έτη – Το σχέδιο δράσης της και η πτώχευση

Η Λίζα Σιφ, μια εξέχουσα σύμβουλος τέχνης που κατηγορήθηκε για απάτη από τους πελάτες της – μεταξύ των οποίων πολλές διασημότητες, όπως ο Λεονάρντο ντι Κάπριο – για εκατομμύρια δολάρια, ομολόγησε την ενοχή της σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Σιφ βρέθηκε στο επίκεντρο δύο αγωγών πέρυσι, στις οποίες συλλέκτες την κατηγόρησαν ότι τους εξαπάτησε. Διηύθυνε μια επιχείρηση παροχής συμβουλών σύγχρονης τέχνης στο Μανχάταν και υπέβαλε αίτηση πτώχευσης νωρίτερα αυτό το έτος μετά από μήνυση από πρώην πελάτες της, στους οποίους φέρεται να χρωστά σχεδόν 7 εκατ. δολ.

Την Πέμπτη, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ομολόγησε την ενοχή της για απάτη, καθώς καρπώθηκε χρήματα από τους πελάτες της με τα οποία υποτίθεται ότι αγόραζε έργα τέχνης.

«Σήμερα δεν σηματοδοτεί το τέλος, αλλά την αρχή του ριμέικ της Λίζα Σιφ», δήλωσε στο ARTnews ο Ράντι Ζέλιν, δικηγόρος της Σιφ . «Έχει αποδεχτεί την ευθύνη για ό,τι έχει κάνει – κοίταξε τον εαυτό της στον καθρέφτη. Δούλευε και θα συνεχίσει να εργάζεται αλλάζει».

Πώς δρούσε η Λίζα Σιφ

«Για χρόνια, η Λίζα Σιφ παραβίαζε την εμπιστοσύνη των πελατών της, τους οποίους συμβούλευε για θέματα τέχνης λέγοντάς τους ψέματα και τσεπώνοντας εκατομμύρια δολάρια που της είχαν εμπιστευτεί», δήλωσε ο δικηγόρος των ΗΠΑ, Ντέμιαν Ουίλιαμς.

«Αντί να χρησιμοποιεί τα κεφάλαια των πελατών όπως είχε υποσχεθεί, η Σιφ χρησιμοποίησε τα κλεμμένα χρήματα για να χρηματοδοτήσει έναν πλούσιο τρόπο ζωής. Η σημερινή δήλωση ενοχής χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης θα διερευνήσει και θα διώξει σθεναρά όσους εμπλέκονται σε απάτη όπου κι αν τους βρούμε, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς τέχνης».

Η ίδια είναι αντιμέτωπη με μέγιστη ποινή κάθειρξης 20 ετών. Η ποινή της έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο.

Και οι δύο αγωγές εναντίον του Σιφ υποβλήθηκαν το 2023. Στην πρώτη, η συλλέκτης Candace Carmel Barasch και ο Richard Grossman ισχυρίστηκαν ότι η Σιφ τους είχε βοηθήσει στην πώληση ενός πίνακα του Adrian Ghenie και ότι τους χρωστούσε ακόμα 1,8 εκατομμύρια δολάρια. Στη δεύτερο, η Barasch και ο σύζυγός της Michael ισχυρίστηκαν ότι είχαν δώσει στην Σιφ 6,6 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν έργα τέχνης. Οι Barasches και Grossman είπαν ότι δεν έλαβαν ποτέ αυτά τα κομμάτια και η Σιφ φέρεται να χρησιμοποίησε τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει «ταξίδια πολυτελείας, ψώνια και παρόμοια, ή για να πληρώσει υποχρεώσεις σε άλλους πελάτες ή για να αγοράσει έργα τέχνης για άλλους πελάτες».

Πριν από αυτές τις αγωγές, ο Σιφ ήταν ένας από τους εξέχοντες συμβούλους τέχνης με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η λίστα πελατών της είχε κάποια στιγμή και τον ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Πηγή ΟΤ

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία καταδικάζει την πλατφόρμα Κασσελάκη και τα έκτροπα στην Κ.Ε.

Ποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σκέλος της πολιτικής καταδίκης Κασσελάκη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024