Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Νέο θρίλερ με την τύχη του Γιαχία Σινουάρ – Πιθανόν είναι νεκρός λένε τα ισραηλινά ΜΜΕ

Νέο θρίλερ με την τύχη του Γιαχία Σινουάρ – Πιθανόν είναι νεκρός λένε τα ισραηλινά ΜΜΕ

Όργιο φημών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς καμία επίσημη επιβεβαίωση μέχρι στιγμής, ότι σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στη Γάζα ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ

Με φόντο ένα προϋπάρχον το προηγούμενο διάστημα όργιο φημών γύρω από την τύχη του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί εδώ και λίγη ώρα με αγνώστου προέλευσης και αυθεντικότητας φωτογραφίες που υποτίθεται ότι τον δείχνουν νεκρό στα ερείπια βομβαρδισμένου κτιρίου στη Γάζα.

Προς το παρόν ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από το Ισραήλ ότι ο ηγέτης της Χαμάς είναι νεκρός, ενώ δεν υπάρχει και κανένα σχόλιο από την παλαιστινιακή οργάνωση.

Πριν από λίγο, ο ισραηλινός στρατός και η Σιν Μπετ, η υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ, ανακοίνωσαν ότι ερευνάται η πιθανότητα να έχει σκοτωθεί ο Γιαχία Σινουάρ.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει ότι τρεις «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν σε επίθεση του στρατού και εξετάζεται εάν ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Σινουάρ.

Ακόμα διευκρινίζεται ότι δεν υπήρχαν όμηροι στο σημείο.

Ισραηλινά ΜΜΕ επικαλούμενα ανώνυμες πηγές αξιωματούχων του στρατού αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Σινουάρ να είναι νεκρός.

Το CNN επικαλούμενο δύο ισραηλινές πηγές αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός σκότωσε τρία άτομα σε επιχειρήσεις ρουτίνας στη Λωρίδα της Γάζα, με ένα από αυτά να μοιάζει πολύ με τον Σινουάρ.

Οι σοροί των τριών ανδρών έχουν μεταφερθεί στο Ισραήλ για να γίνει εξέταση DNA, και είναι βέβαιο ότι το Ισραήλ θα πρέπει να βεβαιωθεί 100% για να ανακοινώσει ότι όντως ο Σινουάρ είναι νεκρός.

Ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ εν μέσω της έντονης φημολογίας, έγραψε στο Χ ότι «θα φτάσουμε και θα εξοντώσουμε κάθε τρομοκράτη» χωρίς να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ηγέτη της Χαμάς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ζήτησε από τον στρατιωτικό του γραμματέα να επικοινωνήσει με τις οικογένειες των Ισραηλινών αιχμαλώτων, για να τους πει ότι οι συγγενείς τους δεν βρίσκονταν κοντά σε αυτή την ανταλλαγή πυροβολισμών όταν συνέβη.

Εάν επιβεβαιωθεί η δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, η τύχη των Ισραηλινών αιχμαλώτων που παραμένουν στη Γάζα θα είναι ακόμα πιο αμφίβολη, καθώς ο Σινουάρ ήταν αυτός που διαδέχτηκε τον Ισμαήλ Χανίγια – που δολοφονήθηκε πριν 2,5 μήνες στην Τεχεράνη – ως επικεφαλής στις διαπραγματεύσεις.

Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει το Ισραήλ και ήδη αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα ήταν ίσως μία ευκαιρία να υπάρξει αποκλιμάκωση στη Γάζα.

Ωστόσο η τακτική της δολοφονίας ηγετών των Παλαιστινίων δεν έχει λύσει το πρόβλημα για το Ισραήλ μέχρι τώρα καθώς κάποιος άλλος – συνήθως – πιο ριζοσπάστης αναλαμβάνει στη θέση τους.

Επιπλέον εάν επιβεβαιωθεί η δολοφονία Σινουάρ σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κανένας διαπραγματευτής από την πλευρά των Παλαιστινίων, κάτι που ίσως δείχνει ότι το Ισραήλ επιμένει στην σκληρή γραμμή της συνέχειας του πολέμου στη Γάζα όπου ούτως ή άλλως οι στόχοι του Τελ Αβίβ μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν έχουν επιτευχθεί αλλά κατηγορείται ακόμα και από τους συμμάχους του ότι οδεύει σε αδιέξοδο χωρίς πραγματική μεταπολεμική στρατηγική.

Only in

Πώς θα «απενεργοποιηθεί» η βόμβα του δημογραφικού στην ΕΕ - Τι προτείνει η Morgan Stanley

Δέσμη μέτρων για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό στην ΕΕ προτείνει η Morgan Stanley. Aνάμεσά τους η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότηση ή εναλλακτικά η αύξηση της μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024