Αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα, τον Λίβανο και συνολικά στη Μέση Ανατολή εμφανίστηκε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ.

Καταφέραμε να «ανατινάξουμε τον διάβολο» είπε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτικό μήνυμά του αλλά τώρα είναι ευκαιρία να νικήσουμε «τον άξονα του κακού» και να φέρουμε την «ευημερία και την ειρήνη» στην περιοχή.

«Σήμερα πληρώσαμε τον λογαριασμό στον Σινουάρ. Σήμερα το κακό δέχθηκε ένα πλήγμα, αλλά το έργο μας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Νετανιάχου,

«Στις αγαπητές οικογένειες των ομήρων, λέω: Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή στον πόλεμο. Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι όλοι οι αγαπημένοι σας, οι δικοί μας αγαπημένοι, να επιστρέψουν στο σπίτι τους».

«Είναι ξεκάθαρο σε όλον τον κόσμο σήμερα γιατί έπρεπε να συνεχίσουμε τον πόλεμο, να εισβάλουμε στη Ράφα», είπε επαναλαμβάνοντας ακόμα μία φορά ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει μέχρι να πετύχει τη νίκη.

Ο ίδιος στη συνέχεια απευθύνθηκε σε αυτούς που κρατούν τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους λέγοντας:

«Ελευθερώστε τους, παραδοθείτε και θα σας αφήσουμε να ζήσετε», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η «Χαμάς δεν θα κυβερνά πλέον τη Γάζα», επιμένοντας με αυτόν τον τρόπο στον στόχο να εξαφανιστεί η παλαιστινιακή οργάνωση και όχι μόνο οι ηγέτες της, στόχος που χαρακτηρίζεται ανέφικτος ακόμα και από συμμάχους του Ισραήλ.

«Αυτή είναι η αρχή της ημέρας μετά τη Χαμάς και αυτή είναι μια ευκαιρία για εσάς, τους κατοίκους της Γάζας, να απελευθερωθείτε επιτέλους από την τυραννία της», ανέφερε ο Νετανιάχου  και πρόσθεσε: «Όποιος καταθέσει το όπλο του και επιστρέψει τους ομήρους μας – θα του επιτρέψουμε να φύγει και να ζήσει».

Ο Νετανιάχου αποκάλεσε τον πόλεμο της Γάζας «Πόλεμο της Ανάστασης», μια ονομασία που πρότεινε πρόσφατα σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Χέρτζογκ: Ώρα να φέρουμε πίσω τους ομήρους

Ο Ισαάκ Χέρτζογκ επαίνεσε τις ισραηλινές δυνάμεις «για την εξουδετέρωση» του Σινουάρ, τον οποίο αποκάλεσε «εγκέφαλο» των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου 2023.

«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ενεργήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο για να φέρουμε πίσω τους 101 ομήρους που εξακολουθούν να κρατούνται υπό φρικτές συνθήκες από τους τρομοκράτες της Χαμάς στη Γάζα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ισραηλινός πρόεδρος.

Ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ χαιρέτισε επίσης τους Ισραηλινούς στρατιώτες και δήλωσε ότι το Ισραήλ θα συνεχίσει να «καταδιώκει και να εξοντώνει» τους εχθρούς του.

Όπως και ο Νετανιάχου, ο Γκαλάντ περιλαμβάνεται επίσης στο αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ για την έκδοση εντάλματος σύλληψης για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.