Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Σινουάρ: Το Ισραήλ ενημέρωσε την Ουάσιγκτον για την πιθανότητα ο ηγέτης της Χαμάς να είναι νεκρός

Σινουάρ: Το Ισραήλ ενημέρωσε την Ουάσιγκτον για την πιθανότητα ο ηγέτης της Χαμάς να είναι νεκρός

Ο Νετανιάχου είχε πει για τον Γιαχία Σινουάρ ότι είναι ένα «πτώμα που περπατάει» - Το ραδιόφωνο του Ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε σε μάχες στα νότια της Γάζα

Ο Γιαχία Σινουάρ θεωρείται ότι είναι νεκρός σύμφωνα με πολλά ισραηλινά ΜΜΕ την ώρα που το Ισραήλ επίσημα διεξάγει εξετάσεις DNA για να εξακριβώσει ότι ο ένας από τους μαχητές που ο στρατός σκότωσε σε επιδρομή «ρουτίνας» στη Γάζα είναι όντως ο ηγέτης της Χαμάς.

Μέχρι τώρα η Χαμάς δεν έχει προχωρήσει σε κανένα σχόλιο, ενώ αξιωματούχοι του στρατού λένε στα ισραηλινά ΜΜΕ ότι το πιο πιθανό είναι ο Σινουάρ να είναι νεκρός.

Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού μετέδωσε επίσης ότι ο ηγέτης της Χαμάς είναι νεκρός σε μάχες στην περιοχή Ταλ Αλ Σουλτάν στη νότια Γάζα, ενώ το Ισραήλ ενημέρωσε την Ουάσιγκτον ότι υπάρχει πιθανότητα ο Σινουάρ να έχει δολοφονηθεί.

Το Ισραήλ έχει περιγράψει πολλές φορές τον Σινουάρ ως διάβολο και τον θεωρεί αρχιτέκτονα της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου. Φήμες για τον θάνατό του έχουν κυκλοφορήσει πολλές φορές αλλά δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Αντιδράσεις στην είδηση του πιθανού θανάτου του Σινουάρ

Η είδηση του πιθανού θανάτου του έχει  προκαλέσει αναστάτωση στη Γάζα, σύμφωνα με το Al Jazeera, καθώς ο Σινουάρ είναι μία από τις πιο δημοφιλείς φιγούρες της παλαιστινιακής αντίστασης.

Ο ίδιος πέρασε πάνω από 20 χρόνια σε ισραηλινή φυλακή όπου αναδείχθηκε επίσης σε ηγετική μορφή μεταξύ των Παλαιστίνων κρατουμένων.

Ο Σινουάρ αντικατέστησε τον Ισμαήλ Χανίγια στην ηγεσία της Χαμάς, μετά τη δολοφονία του τελευταίου πριν από 2,5 μήνες στην Τεχεράνη, αναλαμβάνοντας επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για κατάπαυση πυρός.

Εάν είναι νεκρός η θέση του διαπραγματευτή παραμένει για ακόμα μία φορά κενή, κάτι που ανησυχεί τις οικογένειες των ομήρων που ανησυχούν ότι οι δικοί τους δεν θα επιστρέψουν από τη Γάζα.

Τι λένε οι συγγενείς των ομήρων

Η Einav Zangauker, μητέρα του ομήρου Matan Zangauker, σχολίασε τις πληροφορίες ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε, λέγοντας ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, η ζωή του γιου της και των υπόλοιπων ομήρων βρίσκεται σε κίνδυνο.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε: «Μην θάψετε τους ομήρους. Πηγαίνετε τώρα στους μεσολαβητές και ξεκινήστε μια νέα ισραηλινή πρωτοβουλία. Ο Ματάν μου και οι άλλοι όμηροι στις σήραγγες δεν έχουν χρόνο. Πήρατε την εικόνα της νίκης. Τώρα φέρτε μια συμφωνία».

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων κάλεσε την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να κάνει συμφωνία για τους ομήρους.

«Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση, τους παγκόσμιους ηγέτες και τις χώρες που μεσολαβούν να αξιοποιήσουν το στρατιωτικό επίτευγμα και να το μετατρέψουν σε διπλωματική επιτυχία, επιδιώκοντας μια άμεση συμφωνία για την απελευθέρωση και των 101 ομήρων, νεκρών ή ζωντανών».

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία καταδικάζει την πλατφόρμα Κασσελάκη και τα έκτροπα στην Κ.Ε.

Ποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σκέλος της πολιτικής καταδίκης Κασσελάκη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024