Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Θάνατος Σινουάρ: Στο σημείο της δολοφονίας ο στρατηγός Χαλεβί – «Δεν ξέραμε ότι ήταν εδώ»

Θάνατος Σινουάρ: Στο σημείο της δολοφονίας ο στρατηγός Χαλεβί – «Δεν ξέραμε ότι ήταν εδώ»

Τι δήλωσε ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων όταν βρέθηκε στην τοποθεσία που τα στρατεύματά του σκότωσαν τον Γιαχία Σινουάρ

Στο σημείο που βρήκε τον θάνατο ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, βρέθηκε ο επικεφαλής του Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί, μαζί με την αφρόκρεμα των ισραηλινών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι ο Γιάχια Σινγουάρ σκοτώθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου μετά από «πολυετή καταδίωξη».

Ο ίδιος ο Χαλεβί δήλωσε ότι οι δυνάμεις του δεν είχαν πληροφορίες εκ των προτέρων ότι ο ηγέτης της Χαμάς ήταν εκεί. Οι ισραηλινές δυνάμεις, βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον Σινουάρ κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής επιχείρησης ρουτίνας, είπαν νωρίτερα στο CNN δύο ισραηλινές πηγές.

«Κοιτάξτε, έχουμε διεξάγει πολλές επιχειρήσεις με ειδικές δυνάμεις σε αυτόν τον πόλεμο, όπου είχαμε εξαιρετικές πληροφορίες, στείλαμε προετοιμασμένα στρατεύματα με οδηγίες πού να πάνε», λέει. «Εδώ, δεν ξέραμε. και η ανταπόκριση είναι πολύ δυνατή, δεν είναι αδύναμη. Είναι ο επαγγελματισμός και η αποφασιστικότητά σας, η ακριβής αναγνώριση και η επίγνωση».

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης του πτώματος, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Γιαχία Σινουάρ εξαλείφθηκε»

Τόνισε μάλιστα ότι η απόφαση της Νότιας Διοίκησης και της Μεραρχίας Γάζας να κρατήσουν εδάφη στη Γάζα και να επιχειρήσουν εκεί αποδείχτηκε σωστή.

Σημειώνεται ότι τον Χαλεβί συνόδευαν ο αρχηγός της Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ, ο επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των IDF, Υποστράτηγος Γιάρον Φίνκελμαν, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Οντέντ Μπασιούκ και ο διοικητής της Μεραρχίας Γάζας, ταξίαρχος Μπαράκ Χιράμ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ισραηλινές δυνάμεις είχαν δηλώσει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες, δυνάμεις του IDF και της (Ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφαλείας), υπό τη διοίκηση της Νότιας Διοίκησης, επιχειρούν στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ακολουθώντας τις πληροφορίες των IDF και ISA που υπέδειξαν τις ύποπτες τοποθεσίες ανώτερων μελών της Χαμάς».

«Οι στρατιώτες της 828ης Ταξιαρχίας (Μπίσλαχ) που δρούσαν στην περιοχή εντόπισαν και εξολόθρευσαν τρεις «τρομοκράτες». Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης του πτώματος, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Γιαχία Σινουάρ εξαλείφθηκε», πρόσθεσε.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία καταδικάζει την πλατφόρμα Κασσελάκη και τα έκτροπα στην Κ.Ε.

Ποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σκέλος της πολιτικής καταδίκης Κασσελάκη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024