Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
«Είμαι σκύλα»: η χρυσή βασίλισσα των podcast Άλεξ Κούπερ του Call Her Daddy «σκοτώνει»

«Είμαι σκύλα»: η χρυσή βασίλισσα των podcast Άλεξ Κούπερ του Call Her Daddy «σκοτώνει»

H 'Αλεξ Κούπερ του Call Her Daddy, το podcast με τις περισσότερες ακροάσεις παγκοσμίως σε γυναίκες, είναι η ανερχόμενη μεγάλη δύναμη (και φωνή) της Gen Z

«Είμαι σκύλα όταν μιλάμε για business» λέει στην αποκλειστική συνέντευξη της στο Hollywood Reporter η Άλεξ Κούπερ, βασίλισσα των podcast που αποθεώνει η Gen Z – και οι millennials, και κάθε γενιά πριν από αυτές.

Η Κούπερ έχει αναδειχθεί στην επόμενη ακραία ισχυρή δύναμη των new media παγκοσμίως με το podcast της Call Her Daddy να είναι το φωνητικό προϊόν με τις περισσότερες ακροάσεις στον κόσμο από γυναίκες.

Κάπως ένας Τζο Ρόγκαν ή ένας Χάουαρντ Στερν σε κλίμακες δημοτικότητας και επιρροής, η Κούπερ μίλησε για την πρόσφατη συνέντευξη της με την Κάμαλα Χάρρις, γιατί γύρισε την πλάτη στο Spotify που της είχε κλείσει συμφωνία αξίας 60 εκατ. δολ. (γιατί της την διπλασίασαν είναι η γρήγορη απάντηση), για την πρόσφατη κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι μέσα από τη συχνότητα του Peacock και για τη δύναμη που της έχει δώσει η κοινότητα της στο διαδίκτυο.

Επίσης μίλησε για τις διασημότητες που έχει συνεντευξιάσει, τα ινδάλματα και τις αντιπάθειες της (τις τελευταίες δεν τις κατονόμασε γιατί για την Cooper αξίζει να κρατάς μόνο όσα σε πάνε μπροστά) και την αγάπη της να είναι online. Συνέχεια. Πάντα. Ανελλιπώς.

«Είμαι πολύ ανταγωνιστικός άνθρωπος. Δεν θέλω να κάνω μόνο ένα πράγμα»

Όλα ξεκίνησαν έξι χρόνια πίσω, όταν η Κούπερ έδωσε στην κυκλοφορία στις streaming πλατφόρμες φωνητικού περιεχομένου το megahit podcast της, Call Her Daddy.

Η μετεωρική της ανέλιξη στις ακροάσεις συνοδεύτηκε από μια σειρά στρατηγικών κινήσεων της 30χρ0νης Κούπερ.

Ξεκίνησε από το studio παραγωγής Barstool Sports, έκλεισε αποκλειστική συμφωνία στο Spotify το 2019 (με μια συμφωνία που της έφερε 60 εκατομμύρια δολάρια στο λογαριασμό της) και φέτος η Κούπερ μετέφερε το όχημα της επιτυχίας της, το Call Her Daddy στο SiriusXM. Η μεταγραφή της κόστισε στην εταιρεία 125 $ εκατομμύρια.

Η πιο δημοφιλής και ακριβοπληρωμένη γυναίκα podcaster στον κόσμο έχει εξελιχθεί και φαίνεται. Από ένα κορίτσι με θράσος που μοιραζόταν με τις ακροάτριες της ιστορίες για σεξ και σχέσεις, σήμερα είναι μια επιδραστική ισχυρή δύναμη των μέσων ενημέρωσης που κλείνει συνεντεύξεις με ισχυρούς παράγοντες της βιομηχανίας του θεάματος και όπως πρόσφατα απέδειξε και της πολιτικής σκηνής.

Αρχικά η Κούπερ ήταν απρόθυμη να πάρει συνέντευξη από την Χάρις, προσπαθώντας εδώ και καιρό να κρατήσει ουδέτερη στάση και να μην επηρεάσει τις πιστές νεαρές ακροατές της, γνωστές ως «Συμμορία του Μπαμπά», πολιτικά.

«Η πολιτική είναι κάτι που με έκανε να νιώθω άβολα. Γνωρίζω ότι οι άνθρωποι ακούνε την εκπομπή μου για να χαλαρώσουν. Επιπλέον δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα μου ως εργαλείο πολιτικής προπαγάνδας» είπε η Κούπερ. «[Αλλά] η ομάδα μου είχε προσεγγίσει την Χάρις και τελικά η κατάλληλη στιγμή έφτασε. Ανυπομονούσα για μια συζήτηση γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών» λέει.

Η συμφωνία της με το Spotify το 2021 της έφερε $60 εκατ. Φέτος η μεταγραφή της στον SiriusXM της έδωσε 125$ εκατ. επιπλέον

Έτσι και έγινε. Η συνέντευξη της με τη Χάρις έδωσε προβάδισμα στη δημοτικότητα της Χάρις στις νέες γυναίκες σύμφωνα με μετρήσεις και την ανέδειξε σε μια ισχυρή περσόνα που μπορεί να έχει επιρροή στο κοινό της πέρα από προβληματισμούς για σχέσεις και ερωτικές περιπέτειες που δεν είχαν και την καλύτερη μοίρα.

Ξαφνικά το Call Her Daddy είναι σημαντικό όπως και άλλα προϊόντα όπως το 60 Minutes και το The View και ανέβηκε στο Νο. 2 στα podcast charts πίσω από τον μεγαλύτερο αντίπαλό της, τον Ρόγκαν.

H κόρη του τηλεοπτικού αθλητικού παραγωγού και της ψυχολόγου από την Πενσυλβάνια «θέλει να γίνω η μεγαλύτερη δημιουργός περιεχομένου στον κόσμο».

Μάλλον θα το κάνει.

«Είμαι πολύ ανταγωνιστικός άνθρωπος. Δεν θέλω να κάνω μόνο ένα πράγμα. Κάθε χρόνο προσπαθώ να επεκτείνω το Call Her Daddy. Μιλώντας με τους ανθρώπους του Sirius, ένιωσα ότι θα μου δώσουν όσα πρέπει για να επεκτείνω τη μπράντα μου» λέει.

«Τα λεφτά (σσ. η συμφωνία είναι διπλάσια από αυτή που είχε εξασφαλίσει με το Spotify κάποια χρόνια πριν) έχουν τη σημασία τους, μην παρεξηγηθώ. Σου αλλάζουν τη ζωή. Και βέβαια θέλεις να σε πληρώνουν όσο αξίζεις για το προϊόν που αφιερώνεσαι, που ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο δουλεύοντας το» διευκρινίζει»

«Ξεκίνησα να δημιουργώ προϊόντα από τα πέντε μου. Δεν με ενδιέφερε ποτέ να έχω ένα μισθό»

«Όμως ξεκίνησα να δημιουργώ προϊόντα από τα πέντε μου. Δεν με ενδιέφερε ποτέ να έχω ένα μισθό. Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να δώσω κάτι στους φίλους μου, να τους διασκεδάζω με τα video που έφτιαχνα» λέει.

Σε ερώτηση της πως νιώθει με τον χαρακτηρισμό «θηλυκός Χάουαρντ Στερν» η Κούπερ απάντησε ότι «δεν μπορείς να ενοχληθείς όταν σε συγκρίνουν με κάποιον που είναι θρύλος».

Η Κούπερ το 2021 σε μια από τις (λίγες) συνεντεύξεις που έχει δώσει για το προϊόν της ως επιχειρηματίας είχε δηλώσει ότι θέλει να έχει δημιουργήσει το «μεγαλύτερο podcast στον κόσμο». Ισχύει και σήμερα αυτός ο στόχος;

«Απόλυτα. Βλέπω όλες τα podcast που ανεβαίνουν στα chart, τα απανωτά επεισόδια που κυκλοφορούν το ένα μετά το άλλο και μετά βλέπω το Call Her Daddy που με ένα επεισόδιο την εβδομάδα φιγουράρει ανάμεσα τους» λέει. «Θέλω να προστατέψω το προϊόν, να διατηρήσω ένα είδος αποκλειστικότητας, μια αίσθηση premium περιεχομένου» είπε.

Η μετεωρική της ανέλιξη στις ακροάσεις συνοδεύτηκε από μια σειρά στρατηγικών κινήσεων της 30χρ0νης Κούπερ.

Η ερώτηση που δεν θέλησε να απαντήσει ήταν αυτή που έπρεπε να αποκαλύψει την ταυτότητα του πιο αγαπημένου της καλεσμένου μέχρι σήμερα.

«Είναι σαν να ρωτάς κάποιον την αγαπημένη του ταινία» λέει με παιχνιδιάρικη δυσαρέσκεια. «Θα ξεχωρίσω όμως την πρώτη διασημότητα που πραγματικά μου έδωσε μια ευκαιρία να ακουστώ ως guest σε εκπομπή μου, τη Μάϊλι Σάϊρους». Η συνέντευξη που παραχώρησε η Σάϊρους στην Κούπερ είναι γεμάτη εξομολογήσεις και ένα από τα πιο δημοφιλή επεισόδια του Call Her Daddy podcast ακόμη και τόσα χρόνια μετά. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την Τζέιν Φόντα. Η Κριστίνα Αγκιλέρα ήταν απίστευτη. Η RuPaul! Η Τσέλσι Χάντλερ –την θαύμαζα τόσο καιρό και μετά τη συνέντευξη είμαστε φίλες!» είπε.

Η Κούπερ όμως μίλησε για αυτόν τον καλεσμένο που δεν αγάπησε ποτέ. «Δεν θα σου πω όνομα, δεν υπάρχει λόγος, είναι ένα podcast που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Ήταν ένας άνδρας ηθοποιός που απλά δεν μου έδινε τίποτα πίσω. Έβγαζε απλά μια υποχρέωση σε καμπάνια προβολής. Δεν ήθελα να τον κλωτσήσω στον κώλο αλλά του είπα: ‘Φίλε, δεν θέλεις να είσαι εδώ. Δεν απαντάς σε καμία από τις ερωτήσεις μου. Κάποιος σε έβαλε σε αυτή την καρέκλα απέναντι μου και δεν ήξερες καν που σε πήγε.’ Του πρότεινα να μην το δώσουμε σε κυκλοφορία το επεισόδιο αυτό γιατί δεν θέλω οι ακροατές μου να τον πλησιάσουν και να του χρεώσουν την αδιαφορία του». Ο ηθοποιός συμφώνησε.

«Ο καθένας προωθεί κάτι, αυτό το σέβομαι. Εγώ προωθώ το Call Her Daddy και προστατεύω την ταυτότητα του. Ακούω το κοινό μου, αυτοί με έχουν φέρει εδώ που είμαι» λέει.

Η Κούπερ είπε ότι αποφεύγει να φέρει σε δύσκολη θέση τους καλεσμένους της («τους διαβάζω, τους ακούω, τους αφουγκράζομαι, αν νιώσω ότι νιώθουν με κάτι άβολα το αποφεύγω» λέει), είπε ότι το πείραμα του Peacock να τη χρήσει ανταποκρίτρια του δικτύου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι για να προσελκύσει Gen Z κοινό πέτυχε -η τηλεθέαση και οι μετρήσεις τους δικαίωσαν-και αναφέρθηκε σε αυτό που την ξεχωρίζει από άλλους δημιουργούς περεχομένου, ίσως αυτό να είναι και το μυστικό της διάρκειας και της επιτυχίας της;

Μάλλον.

«Ήξερα ότι έπρεπε να μεγαλώσω με το κοινό μου, όσο τρομακτικό κι αν ήταν αυτό – να μεταβώ από το να μιλάω για εφηβικές ή μεταεφηβικές ανησυχίες σε συζητήσεις για την ψυχική υγεία και τις ανασφάλειες και τις ευπάθειες. Τώρα έχω [ένα μεγάλο εύρος ανθρώπων] που ακούει την εκπομπή μου και μπορώ να έχω ως καλεσμένη την Τζέιν Φόντα μια εβδομάδα και μια σταρ του TikTok την επόμενη» υπογραμμίζει.

«Η Τέιλορ Σουίφτ είναι πρότυπο και ίνδαλμα μου από μικρή. Την προσέχω, την θαυμάζω και την παρακολουθώ για τον τρόπο με τον οποίο έχει εξελιχθεί. Για αυτό που είπε, το ‘Δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με κανέναν. Δημιουργώ μια λωρίδα για τον εαυτό μου και ανταγωνίζομαι τον εαυτό μου’. Δεν έχει νόημα να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Ρόγκαν ή τον Στερν. Δεν θέλω να είμαι αυτοί. Κάθε μέρα που κάθομαι στο γραφείο μου, δεν σκέφτομαι κανέναν από αυτούς τους άντρες» είπε.

«Επιλέγω να ‘αφεθώ’ σε έναν αλγόριθμο που είναι πραγματικά παραγωγικός για τις δημιουργικές μου δεξιότητες αντί να ασχολούμαι με αρνητικά πράγματα»

Η Κούπερ είναι συνέχεια online, ωστόσο δεν αναφέρεται σε ένα αέναο doom scrolling, δεν αναφέρεται σε μια διαδικτυακή περιήγηση που την καταπίνει.

«Δεν βυθίζομαι σε αυτόν τον κόσμο. Επιλέγω να ‘αφεθώ’ σε έναν αλγόριθμο που είναι πραγματικά παραγωγικός για τις δημιουργικές μου δεξιότητες αντί να ασχολούμαι με αρνητικά πράγματα» λέει.

Στη συνέντευξη της η Κούπερ διευκρινίζει ότι ΔΕΝ έχει κάνει καμία πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο της, ΝΑΙ λατρεύει το μπότοξ και ΟΧΙ, δεν έκανε σεξ με κανέναν παράγοντα για να φτάσει εκεί που είναι. Αποκαλύπτει ότι δεν είναι τσιγκούνα αλλά προσεκτική με τα λεφτά («τα χρήματα μου τα επενδύω στην επιχείρηση και τη μπράντα μου, κάποια τα επενδύω» λέει), αποφεύγει με επαγγελματισμό να πει πολλά για τη διακοπή της συνεργασίας της με την πρώην συμπαρουσιάστρια της Σοφία Φράνκλιν -όταν το podcast ήταν πνευματική ιδιοκτησία της Barstool-και είναι πραγματικά ενθουσιασμένη με την πορεία της.

Σήμερα η Κούπερ ηγείται της δικής της αυτοκρατορίας δημιουργίας περιεχομένου. Η εταιρεία της Unwell έχει υπογράψει και θέλει να καθιερώσει τα αστέρια της Gen Z που από το TikTok έγιναν podcasters, τις Alix Earle και Madeline Argy και συνεχίζει. «Είμαι πολύ πρακτικός άνθρωπος. Όταν ξεκίνησα το Call Her Daddy έκανα τα πάντα – έγραφα, έκανα editing, έκανα παραγωγή. Tώρα θέλω να δώσω σε κάθε ταλέντο της εταιρείας μας τη δυνατότητα να έχει την υποστήριξη που τους αξίζει. Έτσι, όταν υπογράφουμε αυτά τα παιδιά τους λέω: ‘Μπορούμε να σας παρέχουμε τα πάντα ή μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας’. Στόχος μου είναι να τους βοηθήσω να γίνουν όσο καλύτεροι μπορούν. To podcasting μπορεί να είναι αφόρητα μοναχικό και δίσκολο όταν το κάνεις μόνος σου. Τώρα έχω δημιουργήσει μια κοινότητα και όλοι έχουμε γίνει φίλοι και βοηθάμε και προωθούμε ο ένας τον άλλον» είπε.

Call her mommy λοιπόν. Το κλείσαμε.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

Only in

Η διπλή καμπάνια Κασσελάκη – η απειλή της αποστασίας και η σφήνα της Δούρου

Με δημοσκοπικό αέρα ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει επίδειξη δύναμης με ομιλία στο κέντρο τη Αθήνας και τους βουλευτές του να απειλούν ότι θα κάψουν το ΣΥΡΙΖΑ με ανεξαρτητοποίησης, αυξάνονται οι πιέσεις στην Ρένα Δούρου ως υποψήφιας ανάχωμα στη διάσπαση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024