Δύο εβδομάδες μετά την απαράδεκτη διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε η Ματούλα Ζαμάνη από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επειδή αποφάσισε να πετάξει την μπλούζα της σε συναυλία της, θέλησε να δώσει την δική της απάντηση στους επικριτές της, τονίζοντας ότι ασχολούνται με άνευ σημασίας γεγονότα, αντί να στρέψουν το βλέμμα τους στη φρίκη που εκτυλίσσεται στη Γάζα αλλά και στα δεινά που μαστίζουν τη χώρα μας και που μεταξύ άλλων οφείλονται στην κατάφωρη αδικία και την πατριαρχία.

«Να είμαστε πάντα ο εαυτός μας»

Πιο συγκεκριμένα, η τραγουδίστρια δημοσίευσε μια φωτογραφία της που πάνω έφερε με έντονα κίτρινα γράμματα το εξής μήνυμα: «Τέμπη, Παλαιστίνη, Ενδοοικογενειακή βία. Παιδεραστία, γυναικοκτονίες. Φωτιές, κακοποιημένα ζώα. Αιχμάλωτα βουνά και πεδιάδες, φτωχοποίηση. Διαλυμένο ΕΣΥ, ανθρωποφάγο εγώ. Ιδρωμένη μπλούζα σε στιγμή μέθεξης σε προσωπικό live. 15 μέρες μετά τη συναυλία κιτρινίλα και γλίτσα. Στροφή στο ανούσιο για να κρυφτεί κάτω από το χαλάκι το σημαντικό. Δεν τρώμε κουτόχορτο. Πέσεις μου; Έχω φίλη Ραμόνα Μπούρσι, μα δεν ήξερα ότι έχω τόση δύναμη. Να είμαστε πάντα ο εαυτός μας. Όσο πιο ευάλωτοι, τόσο πιο ελεύθεροι. Σας ευχαριστώ όλους για όλα. Ματούλα (Thank you, Beyonce)».

«Απελευθέρωση»

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ματούλα Ζαμάνη, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη εξέφρασε την δική της οπτική γωνία με αφορμή την μπλούζα που πέταξε στο κοινό, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η συναυλία είναι ο κήπος μου, είναι το σπίτι μου. Η ζωή είχε τον φόρτο στην αγωνία, στον πόνο, στη χαρά, στην απελευθέρωση. Σου βγαίνει η ψυχή που λένε, όχι το ρούχο. Έτσι σου βγαίνει η μουσική, σου βγαίνει το τραγούδι το αυθόρμητο. Στη Θεσσαλονίκη 16 του μήνα κάποια στιγμή λέω, δεν γίνεται να μην το κάνω τώρα. Ένα άλλο πράγμα που πιστεύω είναι ‘στο πρόβλημα να βρούμε μια λύση και όχι ένα τι πάθαμε και φταίει αυτός και εκείνος’. Εμείς φταίμε αν το σκεφτείς πιο συμβολικά».