Ένα νέο τρεντ έχει ξεκινήσει στη χώρα μας. Η νέα τάση των χρηστών του TikTok, αν κρίνουμε από τα videos που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα το τελευταίο διάστημα, φαίνεται να είναι το να μετατρέπουν γνωστά ελληνικά τραπ κομμάτια σε επιτυχίες του 1950.

Πως είναι κάτι τέτοιο δυνατό; Οι χρήστες φαίνεται να χρησιμοποιούν προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης ως χρονοκάψουλες με αποτέλεσμα τραπ κομμάτια όπως αυτά του Light, του Sin Boy και του Mad Clip να μας μεταφέρουν στο παρελθόν με στίχους από το παρόν.

Απορείτε αν αυτό γίνεται καν; Ορίστε ένα παράδειγμα του παρακάτω βίντεο με τον Light να «τραγουδάει», κάπως διαφορετικά:

@trap_on_greece Γραψτε στα σχολια πιο τραγουδι να ειναι το επομενο😂 #light #capitalmusic ♬ Follow on Instagram Pigouinoulis – trap_on_greece

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το Mama του Sin Boy, που έχει αλλάξει εντελώς ήχο με τη χρήση ΑΙ:

@sigma_arseniko ΑΚΥΚΛΟΦΌΡΗΤΟ ΜΌΛΙΣ ΕΣΚΑΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΎΣΤΕ ΤΟ #brainrot #sigma #sinboy #trap #greekmusic #elladaraomadara ♬ original sound – sigma

Κάπως έτσι, η ωμή και σύγχρονη φύση των στίχων των τραπ τραγουδιών αναμειγνύεται με τη ρομαντική και νοσταλγική αίσθηση της μουσικής του 1950. Το αποτέλεσμα; Διασκεδαστικό και σουρεαλιστικό, όπως λένε και οι περισσότεροι χρήστες του TikTok.

Ταυτόχρονα, βέβαια, υπάρχει και μια ειρωνική διάσταση, καθώς η τραπ μουσική, με το χαρακτηριστικό της ύφος, αποκτά μια απρόσμενη «ευγένεια» μέσω αυτής της χρονικής μεταφοράς. Μάλιστα ένα σχόλιο, ανάμεσα σε άλλα, λέει: «Αν τα βάλω στον παππού μου να τα ακούσει, θα μου πει ‘τότε ακούγαμε μουσική, τώρα δεν βγαίνουν τέτοια κομμάτια’».