Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ για παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων: «Συμβαίνουν αρκετά τον τελευταίο καιρό»

Διευθύνων σύμβουλος ΟΣΕ για παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων: «Συμβαίνουν αρκετά τον τελευταίο καιρό»

Διευκρινίσεις για το «παρ’ ολίγον σιδηροδρομικό ατύχημα» στην Δουκίσσης Πλάκεντίας, έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης

Την επικίνδυνη, για χιλιάδες πολίτες, εικόνα που επικρατεί στους ελληνικούς σιδηροδρόμους επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη Δουκίσσης Πλακεντίας πριν λίγες ημέρες όταν τρένο του προαστιακού μπήκε σε γραμμή του μετρό.

Το τραγικό λάθος το διόρθωσε πάλι ο μηχανοδηγός, όπως είχε γίνει προ μηνός στο αντίστοιχο στους Αγίους Αναργύρους όπου είχαν βάλει δύο τρένα να κινούνται σε μονή γραμμή.

Τι λέει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ

«Είναι γεγονός ότι συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό αρκετά περιστατικά τα οποία έχουν το καθένα την ξεχωριστή του σημασία» λέει στο MEGA ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

«Αυτό το οποίο έγινε πριν από μία εβδομάδα είναι λίγο αξιοπερίεργο, γιατί κάποιοι το δημοσιοποιήσαν μία εβδομάδα μετά, παρόλο που εμείς σαν οργανισμός αλλά και η Hellenic Train αμέσως κάναμε τις ενέργειες, βγάλαμε εκτός υπηρεσίας τους εμπλεκόμενους και ετοιμάζουμε πορίσματα που θα πάνε στη ΡΑΣ. Δεν είναι ότι θελήσαμε να κρύψουμε το οτιδήποτε», συμπληρώνει ο ίδιος.

Για το αν υπήρχε κίνδυνος να πέσει το ένα τρένο πάνω στο άλλο στο περιστατικό στη Δουκίσσης Πλακεντίας, σημειώνει:

«Κατηγορηματικά κανένας. Ήταν όλο το τμήμα με τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση. Ο τηλεδιοικητής δεν το κατάλαβε εγκαίρως και άφησε τη χάραξη με τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση ως έχει για το τρένο του μετρό. Ο επερχόμενος προαστιακός, παραβιάζοντας δύο φωτοσήματα που του έλεγαν ότι θα μπει σε γραμμή μετρό, συνέχισε να κινείται».

«Μεικτό το πρόβλημα»

Σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη:«Είναι πρόβλημα μεικτό, δεν είναι μόνο πρόβλημα εκπαίδευσης. Είναι εκπαίδευσης, πειθαρχίας, σεβασμού των κανονισμών που υπάρχουν. Εδώ με σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση που έλεγε σαφές μήνυμα στον μηχανοδηγό ότι θα μπεις σε μια διαδρομή που δεν είσαι εξουσιοδοτημένος να μπεις, εντούτοις μπήκε. Από εκεί και πέρα τι μπορεί να κάνει το σύστημα;».

«Μιλάμε για επαγγελματίες οι οποίοι έχουν ως κύριο μέλημα να μεταφέρουν ασφαλώς επιβάτες. Οποιαδήποτε προσωπική διένεξη μπορεί να υπάρξει, είναι αδύνατο και αδιανόητο να μπορεί να μπει στην σφαίρα προσωπικής διένεξης πάνω στη δουλειά μας», σημειώνει ο ίδιος.

Only in

Η διπλή καμπάνια Κασσελάκη – η απειλή της αποστασίας και η σφήνα της Δούρου

Με δημοσκοπικό αέρα ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει επίδειξη δύναμης με ομιλία στο κέντρο τη Αθήνας και τους βουλευτές του να απειλούν ότι θα κάψουν το ΣΥΡΙΖΑ με ανεξαρτητοποίησης, αυξάνονται οι πιέσεις στην Ρένα Δούρου ως υποψήφιας ανάχωμα στη διάσπαση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024