Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών η δημοσιογράφος και συγγραφέας Χαρά Κιοσσέ, η οποία υπήρξε στενή συνεργάτις και φίλη του Χρήστου Λαμπράκη.

Η Χαρά Κιοσσέ υπήρξε γυναίκα με έντονο ταμπεραμέντο που γρήγορα ξεχώρισε στον χώρο της δημοσιογραφίας

Για περίπου πενήντα χρόνια, η Χαρά Κιοσσέ ανέδειξε μέσα από τα άρθρα και τα ρεπορτάζ της τις ιδιαίτερες πλευρές του τομέα της αρχαιολογίας αλλά και της Τέχνης: ανασκαφές, μουσεία, επιστροφή αρχαιοτήτων, διάσωση χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία, θεματικές εκθέσεις κ.λπ.

Ήταν μια γυναίκα με έντονο ταμπεραμέντο, που εντάχθηκε στον χώρο της δημοσιογραφίας το 1958 ξεκινώντας από την εφημερίδα «Το Βήμα» και δεν άργησε να ξεχωρίσει. Ανήκε στον κλειστό και έμπιστο κύκλο της οικογένειας Λαμπράκη, ενώ ήταν γνωστή η μακρόχρονη φιλία της με την αδελφή του Χρήστου, Λένα Σαββίδη.

Αστικής καταγωγής, η Χαρά Κιοσσέ ήξερε πως εκτιμώντας και θαυμάζοντας το παλιό μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα το μοντέρνο – και η ίδια υπήρξε σύγχρονη γυναίκα.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου 1934 και αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων – Pierce College. Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα Οικονομικών στο Pittman’s School of Economics του Λονδίνου, ενώ εργάστηκε για πέντε χρόνια στο οικονομικό τμήμα των Διεθνών Αερογραμμών Αθηνών.

Η κηδεία της θα γίνει την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών στις 11:30.