Ποινή κάθειρξης 12 ετών επιβλήθηκε στον ιερέα από την Κέρκυρα για αποπλάνηση ανήλικου κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για μια υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί το 2019 και είχε συγκλονίσει το νησί. Μετά από 5 χρόνια η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσπρωτίας έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή σύμφωνα με το corfutivnews.gr

Έφυγε από το χωριό

Όλα ξεκίνησαν μετά από μήνυση που είχαν καταθέσει εις βάρος του ιερέα γονείς ανήλικου κοριτσιού σε χωριό στη Νότια Κέρκυρα.

Όταν άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες, ο ιερέας εξαφανίστηκε από το χωριό ενισχύοντας τις υποψίες για την ενοχή του.

Σύμφωνα με όσα ακούγονταν στη μικρή τοπική κοινωνία ο ίδιος ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Όταν συγγενικό πρόσωπο της ανήλικης έμαθε τι συνέβαινε είχε έντονο επεισόδιο με τον ιερέα ο οποίος από εκείνη την ημέρα έφυγε από το χωριό και διέμενε εκτός Κέρκυρας.

Οργισμένες αντιδράσεις στην Κέρκυρα

Ακολούθησε μήνυση από τους γονείς της ανήλικης και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο 60χρονος Ιερέας, με απόφαση τότε του Μητροπολίτη Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, είχε τεθεί σε αργία.

Όταν ο ο ιερέας συνελήφθη μετά τη μήνυση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα είχαν εκτυλιχθεί άγριες σκηνές έξω από τα δικαστήρια με συγγενείς του κοριτσιού να τον προπηλακίζουν φωνάζοντας «παιδεραστή, κτήνος, για πάντα κυνηγημένος θα σαι» .

Τότε η αστυνομία τον είχε φυγαδεύσει από την πίσω πόρτα για να μην κλιμακωθούν τα επεισόδια.