Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε μαθητής σε νηπιαγωγείο – «Συχνό φαινόμενο να δέχονται τα παιδιά επίθεση»

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε μαθητής σε νηπιαγωγείο – «Συχνό φαινόμενο να δέχονται τα παιδιά επίθεση»

Σοκαριστική είναι η μαρτυρία μίας μητέρας για την επίθεση που δέχθηκε το παιδί της από συμμαθητές του στο νηπιαγωγείο

Αμέτρητα είναι πλέον τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας, ενώ επιθέσεις μεταξύ συμμαθητών σημειώνονται πλέον και στα νηπιαγωγεία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα στην Εύβοια. Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες του παιδιού μετά το περιστατικό βίας στο νηπιαγωγείο, ενώ η μητέρα του καταγγέλλει ότι το παιδί της δέχεται επιθέσεις από τον Σεπτέμβριο.

Το περιστατικό

Στον ΑΝΤ1 μίλησε η μητέρα του παιδιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τέτοια φαινόμενα είναι συχνά στο νηπιαγωγείο, από συγκεκριμένα παιδιά.

Όταν η μητέρα ρωτήθηκε αν έχει γίνει κάτι και αν οι γονείς προέβησαν σε κάποιες ενέργειες σχετικά με το θέμα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Διαμαρτυρηθήκαμε οι γονείς, κάλεσα και στην Πρωτοβάθμια και εγώ και κάποιοι άλλοι γονείς, όπου ενημερώσαμε για το τι γίνεται στο σχολείο, μας είπαν ότι θα στείλουν κάποια σύμβουλο, δεν την έχουμε δει ακόμα».

Στη συνέχεια η μητέρα δέχθηκε ερώτηση αν είναι συγκεκριμένα τα παιδιά που εμπλέκονται στα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού, απαντώντας πως «είναι συγκεκριμένα, αλλά δεν είναι ωραίο να στοχοποιήσουμε κάποια παιδάκια, στόχος είναι να υπάρχει μια εύρυθμη λειτουργία στο νηπιαγωγείο».

Το παιδί αποφεύγει να πάει στο σχολείο

Άξιον απορίας είναι το γεγονός ότι τα παιδιά που προκάλεσαν το περιστατικό εξακολουθούν να πηγαίνουν στο σχολείο, ενώ ο μαθητής που δέχθηκε την επίθεση, σύμφωνα με τη μητέρα «δε θέλει να πάει το παιδί σχολείο, γιατί δεν του αρέσει η κατάσταση που επικρατεί, με αυτά που δέχεται».

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η μητέρα του μαθητή, είναι κι άλλοι οι γονείς που ανησυχούν για το συγκεκριμένο ζήτημα, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν τα παιδιά τους σχολείο, αναμένοντας αν θα υπάρξει κάποια βελτίωση της κατάστασης.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τη μητέρα, αλλά και τους δημοσιογράφους, να μην απομονωθούν τα παιδιά που άσκησαν βία, καθώς αυτό δύναται να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Τι υποστήριξαν οι νηπιαγωγοί

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας, οι νηπιαγωγοί «δεν παραδέχονται ότι γίνονται από άλλα παιδιά, αλλά ότι τα παθαίνουν μόνα τους, πέφτουνε. Τα παιδιά, όμως, δεν γίνεται να λένε όλα τα πεντάχρονα ψέματα ότι δέχονται βία από συγκεκριμένο παιδάκι».

Με βάση όσα ανέφερε, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποστήριξαν ότι το παιδί της τρέχει στο προαύλιο και πέφτει και ότι λέει ψέματα.

Only in

Απίστευτο: Ο Ποκουσέφσκι έχει περισσότερες τάπες από πόντους στην Euroleague (vid)

Το απίστευτο στατιστικό του Αλεξέι Ποκουσέφσκι στην Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024