Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o

Kamikochi: Η πόλη της Ιαπωνίας που έχει ξεχάσει τι θα πει αυτοκίνητο

Το εποχικό θέρετρο Kamikochi είναι μια ειδυλλιακή, χωρίς αυτοκίνητα απόδραση με δροσερό, καθαρό αέρα του βουνού,

Με ένα ρεκόρ 35 εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών που αναμένονται στην Ιαπωνία φέτος, το Kamikochi είναι ένα ειδυλλιακό, χαλαρωτικό διάλειμμα από μερικούς από τους πιο τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Φωλιασμένο στις Ιαπωνικές Άλπεις σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, το εποχικό θέρετρο Kamikochi είναι μια ειδυλλιακή, χωρίς αυτοκίνητα απόδραση με δροσερό, καθαρό αέρα του βουνού, μονοπάτια πεζοπορίας δίπλα στο ποτάμι και πληθώρα ιαπωνικών «πιθήκων χιονιού».

Δεν υπάρχουν ιδιωτικές κατοικίες, κάτοικοι όλο το χρόνο ή αλυσίδες καταστημάτων οποιουδήποτε είδους.

Αντίθετα, είναι γνωστό ως μια απόδραση από τη μαγευτική ζέστη που πιάνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας το καλοκαίρι και για τα άφθονα, υπέροχα φθινοπωρινά της χρώματα που κορυφώνονται τον Οκτώβριο.

Η δημοτικότητα της πόλης ως προορισμός διακοπών για Ιάπωνες τουρίστες εκτινάχθηκε το 1927 με την κυκλοφορία του Kappa , ενός μυθιστορήματος που διαδραματίζεται στο Kamikochi, γραμμένο από τον Ryunosuke Akutagawa, έναν από τους πιο διάσημους συγγραφείς της Ιαπωνίας.

Το 1934, ιδρύθηκε το Εθνικό Πάρκο Chūbu-Sangaku , το οποίο φιλοξενεί το Kamikochi και τις 10 από τις 21 κορυφές της Ιαπωνίας άνω των 3.000 μέτρων και η περιοχή έγινε γνωστή ως η « ομορφότερη κοιλάδα της Ιαπωνίας».

Σχεδόν όλοι φτάνουν με λεωφορείο – αν προσπαθήσετε να οδηγήσετε, πρέπει να σταθμεύσετε περίπου μισή ώρα μακριά και να πάρετε λεωφορείο ούτως ή άλλως. Και η μόνη άλλη επιλογή είναι να κάνετε πεζοπορία.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορίας διασπάσεων συνέχεια…Από το 2009 στο 2024

Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, με τους παροικούντες την Κουμουνδούρου, και όχι μόνο, να εκτιμούν ότι είναι αναπόφευκτη μία νέα διάσπαση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024