Ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας, είναι γνωστός για την επιρροή του στον κόσμο της υψηλής ραπτικής, αλλά παραμένει ιδιαίτερα κλειστός όσον αφορά την προσωπική του ζωή. Ωστόσο, σε συνέντευξη στην Corriere della Sera, ο Armani μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του και τις εμπειρίες του με άνδρες, κάτι που δεν έχει επαναλάβει στο παρελθόν. Ο 90χρονος σχεδιαστής, με περιουσία που εκτιμάται στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις προσωπικές του σχέσεις, δείχνοντας μια πιο ευάλωτη πλευρά του.

Ο Αρμάνι με τα μοντέλα του στην επίδειξη γυναικείας μόδας που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη

Ο Αρμάνι αναφέρθηκε στην πρώτη του σεξουαλική εμπειρία με ένα κορίτσι στο σχολείο, αλλά σημείωσε ότι οι πρώτες έντονες συναισθηματικές του αναμνήσεις ήταν από έναν άνδρα που γνώρισε ένα καλοκαίρι στην κατασκήνωση. «Δεν έχω μιλήσει ποτέ γι’ αυτό», δήλωσε ο Αρμάνι. «Συνέβη κάτω από ένα υπόστεγο στην παραλία του Μισάνο, στις πέντε το απόγευμα, όταν όλα τα αγόρια της καλοκαιρινής κατασκήνωσης έπρεπε να κάνουν ησυχία». Αν και δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, αυτή η εμπειρία φαίνεται να επηρέασε βαθιά την πορεία της ζωής του. «Ήμουν σε μια ομάδα αγοριών και υπήρχε ένας επόπτης, ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος με τράβηξε αμέσως. Δεν το κατάλαβα πλήρως εκείνη τη στιγμή και δεν το συνέχισα. Αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά, η ζωή μου πήρε διαφορετική τροπή».

Ο Αρμάνι τόνισε ότι τότε δεν έκανε διάκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών, χαρακτηρίζοντας αυτή την έλξη ως κάτι φυσικό και όμορφο. «Ήταν απλώς μια έλξη που ένιωθα, κάτι όμορφο: Ανυπομονούσα να βρεθώ κοντά του, να με αγγίξει… Ένιωθα μια τεράστια σύνδεση. Είναι ακόμα μια πολύ συναισθηματική ανάμνηση για μένα».

O Tζόρτζιο Αρμάνι με τον Λέο Ντελ’ Όρτσο

Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του Αρμάνι ήταν η σχέση του με τον συνέταιρό του, Σέρτζιο Γκαλεότι. Οι δυο τους είχαν μια βαθιά προσωπική και επαγγελματική σχέση που έληξε τραγικά με τον θάνατο του Σέρτζιο Γκαλεότι το 1985, από ασθένεια που σχετιζόταν με το AIDS. «Όταν πέθανε ο Σέρτζιο, ένα κομμάτι μου πέθανε μαζί του», είπε συγκινημένος ο Αρμάνι. «Ακόμα εκπλήσσομαι που βρήκα μέσα μου την ανθεκτικότητα να αντέξω έναν τόσο τεράστιο πόνο. Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε δίπλα στον Σέρτζιο στο κρεβάτι του νοσοκομείου, την ώρα που η καριέρα μας απογειωνόταν». Ο Αρμάνι αποκάλυψε επίσης ότι αυτή η απώλεια ήταν ένα από τα πιο δύσκολα χτυπήματα της ζωής του, και τον οδήγησε να αξιοποιήσει τη δύναμη της θέλησής του για να συνεχίσει.

Αυτή τη στιγμή, ο Αρμάνι διατηρεί σχέση με τον Λέο Ντελ’ Όρτσο, επικεφαλής του τμήματος ανδρικού στιλ του οίκου Αρμάνι. Αν και οι δύο δεν είναι παντρεμένοι, ο Αρμάνι παραδέχθηκε: «Έχω βαθιά αγάπη για τον Λεο, ο οποίος ζει μαζί μου εδώ και χρόνια και είναι το πιο κοντινό μου πρόσωπο».

Η χθεσινή παρουσίαση της συλλογής του Τζόρτζιο Αρμάνι στη Νέα Υόρκη

Πέρα από τις αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή, ο Τζόρτζιο Αρμάνι συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του στη μόδα. Χθες, παρουσίασε τη νέα του συλλογή στη Νέα Υόρκη, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αξεπέραστη κομψότητα και το διαχρονικό στιλ που τον χαρακτηρίζει. Η επίδειξη μόδας, γεμάτη από γνωστά ονόματα της βιομηχανίας και της showbiz, έλαβε χώρα στο Manhattan’s South Street Seaport, δίνοντας μια ιδιαίτερη λάμψη στην πόλη.

Η συλλογή ήταν μια ωδή στην απλότητα και την κομψότητα, με κύρια χαρακτηριστικά τις καθαρές γραμμές και τις εκλεπτυσμένες σιλουέτες. Όπως πάντα, οι δημιουργίες του σχεδιαστή συνδύαζαν την ευαισθησία με την πολυτέλεια, ενώ οι πλούσιες υφές και τα ποιοτικά υλικά υπογράμμισαν για ακόμη μια φορά την αφοσίωση του οίκου στην τελειότητα. Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα φορώντας αιθέρια ρούχα που εξέφραζαν την ουσία του οίκου: διαχρονική αισθητική, πολυτέλεια χωρίς υπερβολές, και μια αίσθηση κομψότητας που δεν γνωρίζει όρια εποχών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Τζόρτζιο Αρμάνι συνεχίζει να εκπλήσσει, τόσο με τη δημιουργικότητά του όσο και με την ικανότητά του να μένει επίκαιρος στον ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο της μόδας. Η χθεσινή του επίδειξη το επιβεβαιώνει, καθώς απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την ευαισθησία, την αρμονία και την απλότητά της, δείχνοντας ότι η μόδα του Αρμάνι δεν είναι απλώς ρούχα, αλλά μια διαχρονική εμπειρία.

*Πηγή: Grace