Ένα σημαντικό διήμερο συζητήσεων για την ενδοσχολική βία, τον εκφοβισμό, αλλά και τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των παιδιών διοργανώνεται στα Τρίκαλα. Έξι φορείς θέτουν ζητήματα και απαντούν από τη σκοπιά τους για όλα, όσα αφορούν την κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο Δήμος Τρικκαίων, η ΠΕ Τρικάλων, η Δ/νση Αστυνομίας Τρικάλων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρικάλων, οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συζητούν από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 (για εκπαιδευτικούς), και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου (για τους τρικαλινούς πολίτες) στο κατάμεστο από εκπαιδευτικούς κτήριο «Παπαστεριάδη», στα «μανάβικα».

Παρουσιάσεις δομών

Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας έδωσε τον τόνο της εκδήλωσης, αναφερόμενος στα πολλαπλά πρόσωπα της βίας και στην ανάγκη, η κοινωνία να διαβουλευτεί, να συσκεφθεί και να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.  Ακολούθησαν χαιρετισμοί και παρουσιάσεις δομών, από την αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσα Ντιντή και τους κ.κ. Χρήστο Τρικάλη ΔΙΠΕ Τρικάλων, Αλέξανδρο Καπανιάρη ΔΙΔΕ Τρικάλων, Απ. Σπαθή (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Τρικάλων), Ντίνα Νταϊνιάνη (Κέντρο Πρόληψης Τρικάλων) και εκπρόσωπο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας «Συνειρμός».