Για εγλωβισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές συμπληγάδες της ΝΔ», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

«Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέδειξαν αφενός τον εγκλωβισμό του στις εσωκομματικές συμπληγάδες της Νέας Δημοκρατίας και, αφετέρου, πως το φιλελεύθερο προφίλ του είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Πρωθυπουργός της μυστικής διπλωματίας με την Τουρκία»

Όπως υποστηρίζει, «ο πρωθυπουργός της μυστικής διπλωματίας με την Τουρκία, αντί να δώσει, όπως οφείλει, μια πλήρη ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων που διεξάγει η κυβέρνησή του με την τουρκική κυβέρνηση, επιχείρησε να πετάξει το μπαλάκι στον προκάτοχά του στην ηγεσία της ΝΔ, Αντ. Σαμαρά, επικαλούμενος τις διαπραγματεύσεις που διεξήγαγε η τότε κυβέρνηση».

Την ίδια στιγμή, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο πρωθυπουργός επέκρινε δήθεν τα κόμματα της άκρας Δεξιάς σχετικά με τη ρητορική τους ως προς το μεταναστευτικό, όταν επί των ημερών του συνέβη η τραγωδία της Πύλου, ενώ μόλις πριν δύο μέρες έχασαν τη ζωή τους μανάδες και μωρά παιδιά στην Κω, σε ένα ακόμα ναυάγιο», ενώ υπογραμμίζει πως ο κ. Μητσοτάκης, επιπλέον, «χαρακτήρισε ως ‘καινοτόμα’ ιδέα τα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών. Και, μάλιστα, μας παρότρυνε να σκεφτούμε… ‘έξω από το κουτί’ σε ό,τι αφορά τα κλειστά κέντρα».

Και βέβαια, καταλήγει η Κουμουνδούρου, «ο αρχηγός του δήθεν επιτελικού κράτους, που υποσχέθηκε λύσεις για όλα τα προβλήματα, δεν παρέλειψε να πετάξει το μπαλάκι των ευθυνών για την αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας και τις υπέρογκες χρεώσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η υπευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο…».