«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει απαντήσεις για την εμπλοκή της Ελλάδας στους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, η κυβέρνηση της ΝΔ «εμπλέκει χωρίς κανένα όριο και φραγμό τη χώρα μας στους δύο πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή».

«Ποιους Ουκρανούς εκπαιδεύει, πού και πώς;»

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ έθεσε πέντε ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη που προκύπτουν, όπως είπε, από τη χθεσινή ανακοίνωση της Ουκρανικής προεδρίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εμπλέκει χωρίς κανένα όριο και φραγμό τη χώρα μας στους δύο πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό μας.

Χτες ο πρωθυπουργός υπέγραψε με τον Ζελένσκι συμφωνία για συνεργασία «σε θέματα ασφάλειας», ενώ την ίδια ώρα από το Λιμάνι του Πειραιά μεθοδευόταν η αποστολή πολεμικού φορτίου για το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, την οποία απέτρεψαν οι λιμενεργάτες. Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη της συμμετοχής της Ελλάδας με πολεμικά αεροσκάφη F-16 Viper σε ΝΑΤΟική άσκηση με σενάριο την υποστήριξη πυρηνικών επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και την Ελληνική Βουλή και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα δικαιολογημένα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση της Ουκρανικής Προεδρίας:

– Τι πολεμικό υλικό έχει στείλει η χώρα μας και τι επιπλέον έχει στα σχέδιά της να στείλει στην Ουκρανία;

– Ποιους Ουκρανούς εκπαιδεύει, πού και πώς;

– Ποιοι είναι οι πρόσθετοι πόροι που θα δαπανηθούν για την εκπαίδευση των Ουκρανών στα F-16;

– Τι συμφωνίες υπάρχουν για συμμετοχή επιχειρηματικών ομίλων στη λεία της «ανοικοδόμησης»;

– Τι άλλες συμφωνίες έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι;».