Η Βάσω Παπανδρέου ήταν ένα κεντρικό πρόσωπο του σοσιαλιστικού κινήματος στη χώρα μας, μέλος του ΠΑΣΟΚ από την αρχή, υπογράμμισε το ιστορικό στέλεχος του κινήματος Τηλέμαχος Χυτήρης.

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως τη Βάσω Παπανδρέου τη χαρακτήριζε «μια αγωνιστικότητα, τη χαρακτήριζε μια δυναμική, συγκρουσιακή ενίοτε πάνω στις απόψεις της. Και προσέφερε πολλά στην πολιτική και στη χώρα, κυρίως στον αγώνα της ισότητας των φύλων αλλά και στους μικρομεσαίους από την αρχή ως ΕΟΜΜΕΧ και σε όλα τα υπουργεία που πέρασε»

Πρόσθεσε ότι η εκλιπούσα και «ως Επίτροπος στην Ευρώπη που η προσφορά ήταν μεγάλη και διότι κατήρτισε την Κοινωνική Χάρτα, όπως την ονομάζει, της Ευρώπης κόντρα στην Θάτσερ της εποχής που ήταν υπερσυντηρητική».

«Η Βάσω Παπανδρέου ήταν πολύ δυναμική απέναντι σε όλους»

Σύμφωνα με το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ η Βάσω Παπανδρέου «ήταν πολύ δυναμική απέναντι σε όλους. Και στη Θάτσερ στην Ευρώπη, αλλά και με τον Ανδρέα, ο οποίος σας πληροφορώ ότι πάντα την αντιμετώπιζε με μια ψυχραιμία και μια συγκατάβαση. Δεν ήθελε να τραβάει το σχοινί στη συμπεριφορά και όλες αυτές τις συγκρούσεις ενίοτε προκλητικές που είχε με τη Βάσω».

Ακόμη, ο Τηλέμαχος Χυτήρης επισήμανε πως «πέρα από τη λύπη για το γεγονός, από την άλλη μεριά νομίζω ότι ήταν μια ανακούφιση για την ίδια, διότι τα τελευταία χρόνια ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και επομένως νομίζω καλύτερα που έφυγε».