Δύσκολη αποδεικνύεται η επιστροφή του Αλεξέι Ποκουσέφσκι στη Euroleague, με τα πράγματα να μην πηγαίνουν ιδανικά για τον Σέρβο φόργουορντ.

Ο 22χρονος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Αλεξέι Ποκουσέφσκι επέστρεψε στην Ευρώπη μετά από τέσσερα χρόνια στο NBA για λογαριασμό της Παρτιζάν, ωστόσο ακόμα προσπαθεί να βρει τη θέση και τον ρόλο του στην ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Μέχρι στιγμής σε τρεις συμμετοχές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με μέσο όρο 10.34′ , ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι έχει πετύχει μόλις 2 πόντους (0,7π. κατά μέσο όρο), ενώ έχει «δώσει» 4 τάπες (1,3 μπλοκ μ.ο.) στο ίδιο διάστημα.

Αν μάλιστα συνυπολογίσει κανείς και τα τρία παιχνίδια που είχε παίξει όντας παίκτης του Ολυμπιακού τις σεζόν 2018/19 και 2019/20, τότε, μετρά συνολικά 3 πόντους και 4 μπλοκ, έχοντας έτσι ένα αρκετά ασυνήθιστο στατιστικό, αφού μετράει περισσότερες τάπες από ό,τι πόντους στη διοργάνωση.

Η χθεσινή εμφάνιση του Αλεξέι Ποκουσέφσκι και η εμπιστοσύνη του Ομπράντοβιτς

Υπενθυμίζουμε ότι χθες η ομάδα του Αλεξέι Ποκουσέφσκι νίκησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 91-79, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού να έχει 12:57 λεπτά συμμετοχής, με 2 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 τάπες. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη σε 4 παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση για την Παρτιζάν.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πιστεύει στο ταλέντο και στην ποιότητα του Αλεξέι Ποκουσέφσκι και θεωρεί ότι σύντομα θα βρει ρυθμό στο παιχνίδι του και θα βοηθήσει την Παρτιζάν να πετύχει τους στόχους της, εντός αλλά και εκτός συνόρων.