Ας είμαστε ειλικρινείς: το έως τώρα 2-2 του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα δεν λέει και πολλά πράγματα. Είμαστε πολύ νωρίς στη σεζόν, τα πάντα ενδέχεται να βελτιωθούν στην πορεία, αρκεί κάποιος να κατανοήσει τις ανορθογραφίες και να χτυπήσει το κακό στη ρίζα του.

Η άμυνα, ναι, πληγώνει το Τριφύλλι και άλλωστε όταν σε τέσσερα παιχνίδια έχεις δεχθεί 330 πόντους, σίγουρα κάτι πάει άσχημα. Εχεις μια από τις χειρότερες άμυνες, αντίθετα με την επίθεση (347) που πετά φωτιές!

Ο Αταμάν χρησιμοποίησε απέναντι στη Ρεάλ μόλις 4’ τον Μπράουν. Εριξε στο παρκέ για 2’ τον Γκριγκόνις. Δεν είχε δημιουργία ούτε και αξιόπιστο σουτ από την περιφέρεια, μολονότι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ κάνει εντυπωσιακά πράγματα αυτή την περίοδο και δείχνει ιδιαίτερα φορμαρισμένος ο Ισπανός φόργουορντ.

Δεκτά όλα τα ανωτέρω, όπως ασφαλώς και το γεγονός πως οι Πράσινοι «τρέχουν και δεν φτάνουν» στο τέταρτο δεκάλεπτο. Κυνηγούν το σκορ. Στο Παρίσι έκαναν ένα 21-15 με την Παρί αλλά δεν γύρισαν τον αγώνα. Ούτε στη Μαδρίτη ήταν αρκετό το υπέρ τους 28-20. Ηρθαν δύο ήττες που πονάνε.

Ο κομβικός Κώστας Σλούκας

Μήπως, όμως, εδώ, αξίζει να αναφερθούμε και στον Κώστα Σλούκα; Ο αρχηγός, ουδεμία αντίρρηση, πέρυσι ήταν κομβικός στο δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου και εν πολλοίς έκρινε τους τίτλους με θεαματικές εμφανίσεις στο Final Four αλλά και στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ηταν υπέροχος. Και είναι αλήθεια.

Όπως επίσης αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα δύσκολα βρίσκει ρυθμό στους αγώνες της Ευρωλίγκας. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ μικρή η προσφορά του, ο ΠΑΟ αναζητεί τον καλό Σλούκα και βέβαια τους πόντους που συνήθως σημειώνει ο αριστερόχειρας γκαρντ. 10 έβαλε με την Αλμπα στην πρεμιέρα και μετά θεαματική πτώση έκαναν οι αριθμοί του. Αποντος με τη Μπάγερν.

Στο Παρίσι έμεινε στους 2 και στη Μαδρίτη στους 3. Οποιος δεν αντιλαμβάνεται πως αυτή η πενιχρή συγκομιδή δημιουργεί θέμα στο παιχνίδι του ΠΑΟ, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφθεί. Πάντως, ο Σλούκας τουλάχιστον δείχνει σταθερός σε ασίστ, καθώς σε τρία από τα τέσσερα ματς έχει μοιράσει από πέντε!

Με όλα αυτά τα δεδομένα και με το πάθος του Ματέο που αγωνιούσε για τη θέση του να έχει μεταδοθεί στους παίκτες, η Ρεάλ πήρε μια νίκη όχι πολύ δύσκολα. Μια επιτυχία που τη βγάζει από ορισμένα αδιέξοδα της αρχής. Οσο για τον ΠΑΟ, ευελπιστεί να ανεβάσουν στροφές τα ηχηρά του ονόματα. Κυρίως ο Σλούκας, που μοιάζει να χρειάζεται τον χρόνο του…