Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Η αποκάλυψη του Ναδάλ για τους Big-3, το νέο δίπολο και η ατάκα του Μπέκερ (vids)

Η αποκάλυψη του Ναδάλ για τους Big-3, το νέο δίπολο και η ατάκα του Μπέκερ (vids)

Ο Ράφαελ Ναδάλ αποκάλυψε το μυστικό των Big-3. Το νέο μεγάλο rivalry του παγκοσμίου τένις και η ατάκα του Μπέκερ για το μέλλον του αθλήματος.

Ο Ρότζερ Φέντερερ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση τον Σεπτέμβριο του 2022. Ήταν ο πρώτος από τους Big-3 που έβαλε τέλος στην σπουδαία του καριέρα. Φέτος, θα κρεμάσει τη ρακέτα του ο… Διόσκουρος του Ελβετού, Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Ισπανός τενίστας έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τα κορτ μετά τους τελικούς του Davis Cup, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην Μάλαγα από τις 19 έως τις 24 Νοεμβρίου. Το 2025 είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με τον Σέρβο να αισθάνεται πλέον «γεμάτος», μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: Ένα απωθημένο που κατάφερε να εκπληρώσει.

Οι τρεις της χρυσής γενιάς του τένις. Της γενιάς που έκανε γνωστό το άθλημα σε ολόκληρο τον κόσμο και χάρισε σπουδαίες αναμετρήσεις και αμέτρητες στιγμές μαγείας.

Οι τρεις που έγιναν ινδάλματα για εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον πλανήτη. Αυτοί που θα μείνουν στην ιστορία ως οι Big-3 του παγκοσμίου τένις και θα μνημονεύονται για πάντα. Μια τριανδρία που έγινε σύμβολο του αθλήματος, αλλά και θέμα διαμάχης για το ποιος είναι ο GOAT. Μια ερώτηση που ταλανίζει την κοινότητα για χρόνια, με τον Ναδάλ να δίνει την καλύτερη απάντηση: «Και οι τρεις είναι GOAT επειδή υπήρχαν οι άλλοι δύο».

Η αλήθεια για τους Big-3

«Για μένα πάντα θα είναι μια πρόκληση να παίζω με τον Τζόκοβιτς, είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που είχα, ένας παίκτης που πάντα με ωθούσε στα όρια, πιστεύω πως αυτό ισχύει και για τους δυο μας, όπως ισχύει το ίδιο και για τον Ρότζερ Φέντερερ. Πάντα βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον να ανεβεί επίπεδο», ανέφερε ο Ναδάλ και πρόσθεσε: «Με τον Ρότζερ είχα μια πολύ ξεχωριστή σχέση, αλλά και με τον Νόβακ έχω μια καλή σχέση.

Είναι ο τρόπος που βιώνω τον αθλητισμό, πέρα από τους αγώνες υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα. Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να έχεις καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σου, με τον κόσμο που σε περιτριγυρίζει. Αυτό κάνει την όλη εμπειρία πολύ καλύτερη. Το τένις είναι ένα μοναχικό άθλημα και πιστεύω πως είναι σημαντικό να είσαι καλά σ’ αυτόν τον τομέα».

Ο καθένας από τους τρεις έγινε καλύτερος επειδή την ίδια εποχή υπήρχαν οι άλλοι δύο. Μια δήλωση που αποτυπώνει την επί σειρά ετών πραγματικότητα στο παγκόσμιο τένις.

Οι νέοι Big-2 ψάχνουν… τρίτο

Η εποχή των Big-3 βαίνει προς το τέλος της, με τους Γιάνικ Σίνερ και Κάρλος Αλκαράθ να έχουν κυριαρχήσει πλέον στο τένις και έχουν δημιουργήσει την Big-2 της νέας γενιάς. Ο Ιταλός κατέκτησε το Αυστραλιανό Οπεν και το US Open, ενώ ο Ισπανός πήρε το Ρολάν Γκαρός και το Γουίμπλεντον. Κυριάρχησαν απόλυτα στα Grand Slams και δείχνουν ότι θα είναι αυτοί που θα… σύρουν τον χορό του παγκόσμιου τένις τα επόμενα χρόνια.

«Τα πηγαίνουν πραγματικά καλά και είναι ακόμα πολύ νέοι αλλά ήδη πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα. Τόσο ο Κάρλος όσο και ο Γιάνικ, είναι πολύ ξεχωριστοί, σίγουρα θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον για να γίνουν ακόμα καλύτεροι. Έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τις καριέρες τους, μακάρι να μπορέσουν να μείνουν μακριά από τραυματισμούς και σίγουρα θα έχουν φανταστικές πορείες.  Θα πρέπει να περιμένουμε, αλλά φέτος κέρδισαν όλα τα Grand Slams και τώρα είναι στις 2 πρώτες θέσεις της κατάταξης. Δημιουργούν τη δική τους ιστορία. Δεν είναι η ώρα τώρα να συγκρίνουμε ποια γενιά τα έχει πάει καλύτερα, η δική μας είναι στην ηλικία που σταματάει το τένις, όπως είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Κάθε γενιά δημιουργεί τα δικά της rivalry και τη δική της ιστορία, δεν υπάρχει λόγος να τη συγκρίνουμε με τις προηγούμενες. Όταν ολοκληρώσουν και εκείνοι τις καριέρες τους, θα έχουμε χρόνο για να συγκρίνουμε», ανέφερε ο Ναδάλ για τον Ιταλό και τον Ισπανό.

«Χρειαζόμαστε έναν ακόμα»

Στη νέα γενιά του τένις αναφέρθηκε και ο θρυλικός Μπόρις Μπέκερ, με τον Γερμανό να παρομοιάζει τον Σίνερ με τον Τζόκοβιτς και τον Αλκαράθ με τον Φέντερερ.

«Τελευταία παρακολούθησα πολλούς αγώνες του Γιάνικ, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Από το US Open και μετά, παίζει ξεκάθαρα το καλύτερό του τένις. Μου θυμίζει τον Νόβακ. Το στυλ του είναι αρκετά κοντινό, ειδικά αν μιλήσουμε για συνέπεια. Ο Γιάνικ ποτέ δεν πέφτει, πάντα παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο και βγάζει πολύ ποιοτικό τένις στο court. Έχει μεγάλη ταχύτητα στα χτυπήματά του και ‘πνίγει’ τους αντιπάλους του», ανέφερε ο Γερμανός.

Μάλιστα, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένας νέος… Ναδάλ, για να σχηματιστεί το νέο Big-3. «Τώρα χρειαζόμαστε έναν Ναδάλ, για να συμπληρωθεί το νέο Big 3 και ίσως έναν ακόμα παίκτη για να έχουμε τους Fab 4. Για μένα, πιο κοντά σ’ αυτό βρίσκεται ο Μπεν Σέλτον. Μπορεί να φαίνεται πιο έτοιμος ο Χόλγκερ Ρούνε, αλλά δεν βελτιώθηκε πολύ αυτή τη χρονιά. Παρακολουθώ πολύ καιρό τον Σέλτον και μου αρέσει η συμπεριφορά του. Είναι χαμογελαστός, προσφέρει θέαμα και το διασκεδάζει», κατέληξε ο Μπέκερ.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Ιστορίας διασπάσεων συνέχεια…Από το 2009 στο 2024

Μια μικρή αναδρομή στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, με τους παροικούντες την Κουμουνδούρου, και όχι μόνο, να εκτιμούν ότι είναι αναπόφευκτη μία νέα διάσπαση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024