Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο απέρριψε μέρος του «πακέτου για την ασφάλεια» που ψήφισε η Bundestag

Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο απέρριψε μέρος του «πακέτου για την ασφάλεια» που ψήφισε η Bundestag

Η Άνω Βουλή δεν ενέκρινε την πρόβλεψη για ενίσχυση των εξουσιών της αστυνομίας στη Γερμανία, με χρήση και βιομετρικών στοιχείων

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Άνω Βουλή) στη Γερμανία ενέκρινε μόνο εν μέρει το «πακέτο για την ασφάλεια», το οποίο είχε σήμερα (18/10) υπερψηφιστεί στην Bundestag.

Ειδικότερα, απέρριψε την πρόβλεψη ενίσχυσης των εξουσιών της αστυνομίας, με χρήση και βιομετρικών στοιχείων που περιελάμβανε το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης.

Υπερψήφισε όμως τόσο την απαγόρευση των μαχαιριών στα μαζικά μέσα μεταφοράς και στις δημόσιες εκδηλώσεις, όσο και την κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων και της άδειας εργασίας για μετανάστες, οι οποίοι έχουν προηγουμένως καταγραφεί ως αιτούντες άσυλο σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον είναι εφικτό να επιστρέψουν σε αυτό.

Η γερμανική κυβέρνηση και η Bundestag έχουν τώρα τη δυνατότητα να προσφύγουν στην Επιτροπή Διαμεσολάβησης.

Ψηφίστηκε από την Bundestag το «πακέτο για την ασφάλεια»

Με τις ψήφους των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP) εγκρίθηκε νωρίτερα από την Bundestag το «πακέτο για την ασφάλεια», με το οποίο αυστηροποιούνται οι κανόνες για την μετανάστευση και το άσυλο.

Της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση στην Βουλή, με την ομοσπονδιακή υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ να κάνει λόγο για «ισχυρή και σωστή απάντηση στον τρόμο του Ζόλινγκεν».

«Είναι η σωστή απάντηση στις τρέχουσες απειλές από την ισλαμιστική τρομοκρατία, τον αντισημιτισμό, τον δεξιό και αριστερό εξτρεμισμό. Είναι η σωστή απάντηση στο βίαιο έγκλημα στα τρένα, στις πλατείες, στα φεστιβάλ, προκειμένου να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το έγκλημα. Ενισχύουμε την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας απέναντι στις τρέχουσες απειλές», τόνισε η Φέζερ, η οποία δέχθηκε ωστόσο κριτική από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) ότι το πακέτο μέτρων δεν επαρκεί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της μετανάστευσης.

«Το πακέτο σας δεν είναι η σωστή απάντηση. Το θέμα είναι ο περιορισμός της παράτυπης μετανάστευσης, η Γερμανία έχει τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας. Και για αυτό δεν υπάρχει τίποτα στο πακέτο. Αυτό είναι απλώς κακόγουστο», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ένωσης Αντρέα Λίντχολτς, για να καταλήξει απευθυνόμενη συνολικά στην κυβέρνηση: «Αποτελείτε κίνδυνο για την ασφάλεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Η βία των ανηλίκων και η «χαμένη» ηθική εκπαίδευση - Ο ρόλος του σχολείου

Ο ρόλος του σχολείου στην ηθική εκπαίδευση και τις ανθρώπινες αξίες σε μια περίοδο όπου η βία έχει οξυνθεί δραματικά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εργασιακά – Ασφαλιστικά
Ανεργία: Αυτά είναι «τα θολά σημεία»
Ανεργία: Αυτά είναι «τα θολά σημεία»

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024