Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Εδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ

Ισραήλ: Εδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ

«Ο Σινουάρ κρυβόταν σε μια περιοχή που οι δυνάμεις μας είχαν περικυκλώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα», σύμφωνα με τις IDF, οι οποίες δημοσιοποίησαν βίντεο με τις τελευταίες στιγμές του.

Ο πρώην ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, φαίνεται να πετάει μια ράβδο κατά drone του ισραηλινού στρατού που τον κατέγραφε, λίγες στιγμές πριν τη δολοφονία του, σύμφωνα με πλάνα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές δυνάμεις (η φωτογραφία, επάνω, φέρεται να δείχνει το πτώμα του Σινουάρ έξω από το κτίριο όπου δολοφονήθηκε).

«Δεν ξέραμε ότι βρισκόταν εκεί, αλλά συνεχίσαμε να επιχειρούμε με αποφασιστικότητα»

Στις εικόνες, ένας κουκουλοφόρος, ο οποίος σύμφωνα με τις ισραηλινές πηγές είναι ο Σινουάρ, βιντεοσκοπείται καθώς κάθεται σ’ έναν καναπέ μέσα σ’ ερειπωμένο κτίριο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου των ισραηλινών δυνάμεων (IDF), Ντανιέλ Χαγκάρι, «Ο Σινουάρ κρυβόταν σε μια περιοχή που οι δυνάμεις μας είχαν περικυκλώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν ξέραμε ότι βρισκόταν εκεί, αλλά συνεχίσαμε να επιχειρούμε με αποφασιστικότητα».

Στη συνέχεια, είπε, ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε αφού οι IDF διέκριναν τρεις «τρομοκράτες» να διαφεύγουν ανάμεσα σε σπίτια στη Γάζα.

«Τον πυροβολήσαμε»

«Ο Σινουάρ μπήκε μόνος σ’ ένα από τα κτίρια. Οι δυνάμεις μας χρησιμοποίησαν ένα drone για να σαρώσουν την περιοχή» πρόσθεσε.

Περιγράφοντας το βίντεο, ο Χαγκάρι ανέφερε ότι «Ο Sinwar, ο οποίος τραυματίστηκε στο χέρι από πυροβολισμούς, φαίνεται εδώ με καλυμμένο το πρόσωπό του, στις τελευταίες του στιγμές, να πετάει μια ράβδο στο drone. Τον αναγνωρίσαμε ως τρομοκράτη μέσα σ’ ένα κτίριο και τον πυροβολήσαμε».

Only in

Εξάγοντας τη βαναυσότητα

Η δημιουργία κέντρων κράτησης ανθρώπων που ζητούν άσυλο εκτός συνόρων συνιστά άλλη μια επιδείνωση σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ευρώπη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024