Με μία προκλητική ανάρτηση – μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ισραέλ Κατζ – το πρώτο δημόσιο πρόσωπο που ανακοίνωσε χθες (17/10) τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ – καλεί τον Τούρκο πρόεδρο να πάρει πίσω «τον βιαστή και δολοφόνο φίλο του».

Απευθυνόμενος στον Ερντογάν, ο οποίος έχει εκφράσει επανηλειμμένα τη στήριξή του στη Χαμάς, ο Κατζ γράφει χαρακτηριστικά:

«Πάρτε πίσω τον βιαστή και δολοφόνο φίλο σας, Σινουάρ», ενώ συνοδεύει την ανάρτησή του με μια φωτογραφία του δολοφονημένου αρχηγού της Χαμάς να κείτεται πάνω στα συντρίμμια στη Ράφα.

Ερντογάν: Η Χαμάς δίνει αγώνα στη Γάζα και για την Τουρκία

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που στηρίζει την Χαμάς και καταδικάζει διαρκώς το Ισραήλ και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον πόλεμο στη Γάζα, πρόσφατα υποστήριξε πως «η Χαμάς δίνει αγώνα στη Γάζα και για την Τουρκία».

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του την περασμένη εβδομάδα (9/10), ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική αλλά αντιστασιακή οργάνωση.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο επικός αγώνας της Χαμάς στη Γάζα είναι ταυτόχρονα και για την Τουρκία. Γνωρίζουμε πολύ, πάρα πολύ καλά ότι ο παλαιστινιακός λαός υπερασπίζεται την ανθρωπότητα και την τιμή των μουσουλμάνων ενάντια στη συμμορία της γενοκτονίας. Ενώ κάποιοι στη χώρα μας συκοφαντούσαν τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση, εμείς, από τις πρώτες μέρες της γενοκτονίας, χωρίς κανένα δισταγμό, είπαμε ότι η Χαμάς είναι οι ‘Εθνικές Δυνάμεις’ της Παλαιστίνης».