Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Μετά το χάρτινο καλαμάκι σε γραμμή παραγωγής το χάρτινο μπουκάλι (Βίντεο)

Μετά το χάρτινο καλαμάκι σε γραμμή παραγωγής το χάρτινο μπουκάλι (Βίντεο)

Η Paboco και η Blue Ocean Closures παρουσιάζουν το πρώτο χάρτινο μπουκάλι μαζικής παραγωγής στον κόσμο με καπάκι από χάρτινες ίνες.

Η Paboco και η Blue Ocean Closures συνεργάστηκαν για τον «πρώτο», έτοιμο για την αγορά, συνδυασμό χάρτινης φιάλης και καπακιού από ίνες, που αναμένεται να φτάσει σύντομα στους καταναλωτές. Το νέο αυτό πλήρως ανακυκλώσιμο μπουκάλι αναμένεται να το δούμε στα ράφια των καταστημάτων στις αρχές του 2025.

Το χάρτινο μπουκάλι, μαζί με το καπάκι από ίνες, θα έχει συνολικό βάρος μικρότερο από 16 γραμμάρια, ενώ η λεπτή επένδυση πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE) θα ζυγίζει λιγότερο από 2 γραμμάρια. Αυτός ο εξαιρετικά ελαφρύς σχεδιασμός επιτρέπει στη συσκευασία να ανακυκλώνεται όπως το χαρτί, γεγονός που αποτελεί σημαντική πρόοδο για την αντικατάσταση του πλαστικού στη βιομηχανία.

Εκτός απροόπτου θα τα δούμε στα ράφια στις αρχές του 2025

Ο προφανής στόχος είναι να η ανακυκλωσιμότητα των φιαλών με το καινοτόμο προϊόν να έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως το CPHI στο Μιλάνο. Το χάρτινο μπουκάλι και το καπάκι είναι διαθέσιμα προς παραγγελία για επιλεγμένους συνεργάτες.

Στόχος η κατασκευή περισσότερων από 20 εκατομμυρίων χάρτινων φιαλών μέχρι το τέλος του 2025

Ο Michael Michelsen, εμπορικός διευθυντής της Paboco, σχολιάζει: «Για εμάς στην Paboco, αυτό επιφέρει μια άμεση αλλαγή στον κλάδο, αλλάζουμε τις επιλογές υλικών της βιομηχανίας συσκευασίας. Έχουμε ήδη ξεκινήσει την παραγωγή και αναμένουμε να δούμε αυτά τα μπουκάλια στα χέρια των καταναλωτών στις αρχές του 2025».

Η εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει την παραγωγή χάρτινων φιαλών σε μεγάλη κλίμακα μέχρι το τέλος του 2025, ενώ εργάζεται συνεχώς για την ανάπτυξη ακόμη περισσότερων βιολογικών λύσεων συσκευασίας.

Το καπάκι από ίνες, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Blue Ocean Closures, είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά για συσκευασίες στερεών προϊόντων και χαπιών, και ανακυκλώνεται όπως το χαρτί.

Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει σε πλήρη κλίμακα στο εργοστάσιο της Paboco στη Δανία, με στόχο την κατασκευή περισσότερων από 20 εκατομμυρίων χάρτινων φιαλών μέχρι το τέλος του 2025.  Η φιλοδοξία των δύο εταιρειών είναι να οδηγήσουν τη βιομηχανία σε μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση, μειώνοντας την εξάρτηση από το πλαστικό και προάγοντας φιλικότερες προς το περιβάλλον λύσεις.

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία καταδικάζει την πλατφόρμα Κασσελάκη και τα έκτροπα στην Κ.Ε.

Ποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σκέλος της πολιτικής καταδίκης Κασσελάκη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024