Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Εφτασαν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης από τη Γερμανία, αναμένονται F-16 από τη Νορβηγία

Ουκρανία: Εφτασαν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης από τη Γερμανία, αναμένονται F-16 από τη Νορβηγία

Η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν δεσμευτεί συλλογικά πως θα παραδώσουν στην Ουκρανία περισσότερα από 60 αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Η Ουκρανία αναμένει την παράδοση στο εγγύς μέλλον έξι μαχητικών αεροσκαφών F-16 τα οποία έχει υποσχεθεί η Νορβηγία, δήλωσε χθες Πέμπτη ο ουκρανός υπουργός Αμυνας, Ρούστεμ Ουμέροφ, μετά τη διμερή συνάντηση με τον νορβηγό ομόλογό του, Μπιορν Αριλντ Γκραμ, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η Γερμανία παρέδωσε άλλα 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Μarder

Η Ολλανδία, η Δανία, η Νορβηγία και το Βέλγιο έχουν δεσμευτεί συλλογικά πως θα παραδώσουν στην Ουκρανία περισσότερα από 60 αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16, αναλαμβάνοντας την εκπαίδευση ουκρανών πιλότων και τεχνικού προσωπικού.

Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη από την Ολλανδία βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, ενώ έξι F-16 αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Την Πέμπτη, η γερμανική κυβέρνηση ενημέρωσε πως παρέδωσε στην Ουκρανία άλλα 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (IFV) Μarder (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν επίσης πρόσφατα οκτώ άρματα μάχης Leopard 1, ένα αντιαεροπορικό σύστημα IRIS-T SLM και ένα IRIS-T SLS, έξι αυτοκινούμενα πυροβόλα Panzerhaubitze 2000 και 24.000 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών, όπως προκύπτει από την επικαιροποιημένη λίστα της γερμανικής κυβέρνησης με τη στρατιωτική βοήθεια που έχει προσφέρει στην Ουκρανία, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Υπογραφές Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Στο μεταξύ, συμφωνία για συνεργασία σε θέματα ασφάλειας υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Η Ελλάδα γίνεται το εικοστό πρώτο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που υπογράφει αντίστοιχη διμερή συμφωνία με την Ουκρανία (περισσότερα εδώ).

Only in

ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία καταδικάζει την πλατφόρμα Κασσελάκη και τα έκτροπα στην Κ.Ε.

Ποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το σκέλος της πολιτικής καταδίκης Κασσελάκη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024