Αρκάς: H «θεϊκή» καλημέρα του Σαββάτου
Ο Αρκάς στέλνει και σήμερα την καλημέρα του.
- Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς για το 2024
- «Mykonos»: Ο παραγωγός Γιάννης Αντετοκούνμπο, η Κλέλια Ανδριολάτου και μια κωμωδία στο «νησί των ανέμων»
- Εκπαιδευτικός έκανε 20 φορές σεξ με 14χρονο μαθητή της - Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια
- Δημήτρης Σούρας: Τι έλεγε για τους ανθρώπους και τον θάνατο ο γνωστός ψυχίατρος
Την καλημέρα του μας λέει και σήμερα ο Αρκάς με ένα σκίτσο.
Ο χαρακτήρας του σημερινού σκίτσου είναι ο Θεός και λέει, ενώ απευθύνεται στους αναγνώστες: «Το πρόβλημά σας είναι ότι κάνετε πάντα το αντίθετο από αυτό που πρέπει!… Αν σας πω ότι θα σας βρει μια συμφορά, αντί να προετοιμαστείτε, θα θυμώσετε! Αν σας πω ότι η συμφορά θα βρει κάποιον άγνωστο, αντί να ανησυχήσετε, θα αδιαφορήσετε! Αν σας πω ότι η συμφορά θα βρει τον διπλανό σας, αντί να λυπηθείτε, θα χαρείτε! Αν σας πω ότι θα εξαφανιστούν οι συμφορές και όλα θα είναι ρόδινα, αντί να δυσπιστήσετε, θα με ψηφίσετε!»
Τι εννοεί ο σκιτσογράφος
Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας στα σκίτσα του Αρκά, όποτε εμφανίζεται, υφίσταται στα σκίτσα ως ένας από μηχανής Θεός που καταφτάνει για να καυτηριάσει χιουμοριστικά την πολιτική πραγματικότητα.
Το εν προκειμένω σκίτσο φαίνεται να ασκεί κριτική στους ψηφοφόρους και την ευπιστία τους. Εκεί, λοιπόν, που πρέπει να δυσπιστήσει κανείς για τα λεγόμενα ενός πολιτικού ηγέτη, σύμφωνα με τον σκιτσογράφο, είναι όταν του τάζει «λαγούς με πετραχήλια» τη στιγμή που ένα ευτυχές σενάριο είναι τόσο πιθανό να συμβεί, όσο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Από την άλλη μεριά, αν ένας λαός (ή κράτος) υφίσταται τα δείνα της πραγματικότητας (λοιμούς, πλημμύρες, πολέμους), τότε ο διπλανός, καλό θα ήταν αντί να τον εχθρεύεται, να στέκεται δίπλα του. Αν πάλι, το πολιτισμικό πλαίσιο του λαού μας είναι μακρινό (μεταφορικά ή κυριολεκτικά) και δε στέκεται δίπλα μας, καλό είναι να μην αδιαφορούμε για την κατάσταση. Αν τέλος, αν ένας λαός ή κράτος προειδοποιείται για μια ενδεχόμενη «συμφορά», τότε, σε αυτή την περίπτωση, καλό θα ήταν να προετοιμαστεί για αυτή αντί να αντιδράσει σπασμωδικά.
Ο «Χρυσός Κανόνας»
Και για να μη ξεχνιόμαστε, φαίνεται λογικό ο «Θεός» να αγορεύει βάσει του λεγόμενου «Χρυσού Κανόνα». Χρυσός Κανόνας ονομάζεται η πρακτική αμοιβαιότητας στην ηθική συμπεριφορά, σύμφωνα με την οποία «κάνουμε στους άλλους αυτά που θέλουμε και εμείς να μας κάνουν αυτοί», ή αλλιώς «δεν κάνουμε στους άλλους αυτά που δε θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σε εμάς».
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις