Ευρωπαϊκή Ένωση: Ποιες είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες
Οι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γενικά ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, όχι όμως σε όλες τις χώρες
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Οι περισσότεροι πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνονται αρκετά ευχαριστημένοι με τη ζωή τους.
Όμως, ο Δείκτης Ικανοποίησης από τη Ζωή μειώνεται σε ορισμένες από τις χώρες με τις υψηλότερες βαθμολογίες όπως η Δανία, η Σουηδία και η Ολλανδία.
Οι πολίτες της ΕΕ είναι γενικά ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, καθώς το επίπεδο ικανοποίησης των ατόμων ηλικίας 16 ετών και άνω είναι 7,3 στα 10 κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Ευρωπαϊκή Ένωση: Ποιες χώρες είναι οι πιο ευτυχισμένες
Η Φινλανδία κατατάσσεται πρώτη με 7,8, ακολουθούμενη από το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία, όλες στο 7,7.
Οι Βούλγαροι φαίνεται να είναι οι πιο δυστυχισμένοι πολίτες. Με βαθμολογία 5,9, βρίσκονται στο κάτω άκρο του φάσματος ικανοποίησης από τη ζωή.
Η Δανία (από 8,0 σε 7,5) και η Σουηδία (από 7,9 σε 7,5) είχαν τις υψηλότερες μειώσεις στα επίπεδα ικανοποίησης την τελευταία δεκαετία.
Αντίθετα, οι χώρες που σημείωσαν τις πιο σημαντικές αυξήσεις στην ικανοποίηση από τη ζωή είναι η Κύπρος (από 6,2 σε 7,5), η Βουλγαρία (από 4,8 σε 5,9), η Εσθονία (από 6,5 σε 7,2), η Σλοβενία (από 7,0 σε 7,7) και η Ελλάδα. (από 6,2 έως 6,9).
Σε αυτή τη δημοσκόπηση, ζητήθηκε από τους ανθρώπους να βαθμολογήσουν απλώς την ικανοποίησή τους από τη ζωή από 0 έως 10.
Η ΕΕ εργάζεται σε έναν πιο περίπλοκο ορισμό της ευτυχίας, ο οποίος εκτείνεται πέρα από τις συνήθεις βαθμολογίες του ΑΕΠ.
Πιο πρόσφατα, η Επιτροπή προσδιόρισε κριτήρια «8+1» για τον καθορισμό της ποιότητας ζωής: υλικές συνθήκες διαβίωσης, ποσότητα και ποιότητα απασχόλησης, υγεία, εκπαίδευση, αναψυχή και κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, οικονομική και φυσική ασφάλεια, διακυβέρνηση και βασικά δικαιώματα, περιβάλλον διαβίωσης και, τέλος, η συνολική εμπειρία της ζωής.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις