Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι εργοδότες με τους εργαζόμενους της Gen Z.

Οι νέοι που μπαίνουν στην αγορά εργασίας φαίνεται ότι δεν είναι… προετοιμασμένοι γι’ αυτό.

Καθώς πολλοί νέοι πτυχιούχοι εκφράζουν παράπονα για το πόσο δύσκολο είναι να ενσωματωθούν στον χώρο εργασίας, οι εργοδότες αναφέρουν αυξανόμενο δισταγμό στην πρόσληψή τους.

Ένας στους έξι εργοδότες δεν ήταν αρκετά πρόθυμοι να προσλάβουν εργαζομένους Gen Z, κυρίως λόγω της φήμης τους ότι προσβάλλονται εύκολα.

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς είπαν ότι αυτή η συγκεκριμένη γενιά στερείται ισχυρής ηθικής εργασίας, δεν έχει καλές επικοινωνιακές ικανότητες και είναι γενικά απροετοίμαστη για τις απαιτήσεις του εργατικού δυναμικού.

Γιατί τόση αρνητικότητα;

Περίπου έξι στις δέκα εταιρείες απέλυσαν έναν νέο εργαζόμενο Gen Z φέτος.

Μερικοί από τους λόγους που αναφέρθηκαν πίσω από αυτές τις αποφάσεις περιελάμβαναν έλλειψη κινήτρων από τους υπαλλήλους, έλλειψη επαγγελματισμού και κακές δεξιότητες επικοινωνίας, μεταξύ άλλων.

Οι διευθυντές προσλήψεων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν επίσης ότι ορισμένοι από τους εργαζομένους της Gen Z δυσκολεύονταν να διαχειριστούν τον φόρτο εργασίας τους, καθυστερούσαν συχνά και δεν ντύνονταν ή μιλούσαν κατάλληλα.

Μια ξεχωριστή έκθεση από τον Απρίλιο διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι της Gen Z βασίζονταν υπερβολικά στη γονική υποστήριξη κατά την αναζήτηση εργασίας τους.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη από το ResumeTemplates και η οποία περιελάμβανε απαντήσεις από σχεδόν 1.500 νέους που αναζητούσαν εργασία, το 70% παραδέχτηκε ότι ζήτησε βοήθεια από τους γονείς τους στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας.

Ένα άλλο 25 τοις εκατό έφερε ακόμη και τους γονείς του σε συνεντεύξεις, ενώ πολλοί άλλοι έβαλαν τους γονείς τους να υποβάλουν αιτήσεις εργασίας και να τους συντάξουν βιογραφικά.