Συνταγή: Φαλάφελ με γιαούρτι σε αραβική πίτα
Μια συνταγή με έντονο άρωμα μεσανατολικής κουζίνας και street food.
Όταν κάποιος λέει «street food» το μυαλό μας πάει σε μπέργκερ, σουβλάκια και πίτσες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, ο «βασιλιάς» είναι ένα άλλο έδεσμα: το φαλάφελ. Το κέντρο της Αθήνας έχει γεμίσει τα τελευταία χρόνια με φαλαφελάδικα, αλλά σαν το σπιτικό δεν έχει. Και μάλιστα, η συνταγή δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.
Κάτι που απέδειξε και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA «Buongiorno» με τη Φαίη Σκορδά. Ο γνωστός σεφ μας έδειξε πως γίνεται αυτό το μεσανατολικό street food, που είναι ότι πρέπει για μαζώξεις με φίλους τα βράδια του Σαββάτου.
Τα υλικά
1 κιλό ρεβίθια
1 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
1/2 μέτριο ξερό κρεμμύδι
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. baking powder
2 κ.σ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
Ηλιέλαιο
Το μυστικό
Το μεγάλο μυστικό για τη συνταγή το ρεβίθι – για αυτό διαλέγουμε ρεβίθια φετινής χρονιάς και τα μουλιάζουμε στο νερό ένα ολόκληρο βράδυ.
Η διαδικασία
Παίρνουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια και τα βάζουμε στο μίξερ.
Προσθέτουμε το baking powder, το αλεύρι, το κύμινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον δυόσμο. Ενώ στο τέλος βάζουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε καλά στο μούλτι
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μπάλα από το μείγμα και τη βάζουμε στο τηγάνι, για 2-3 λεπτά σε μεσαία θερμοκρασία για να γίνει ωραία η κρούστα.
Όταν ετοιμαστούν, φτιάχνουμε μια απλή σως με γιαούρτι.
Γεμίζουμε την αραβική πίτα και το μεσανατολική street food είναι έτοιμο.
- Γαλλία: Ιστορικά χαμηλό ποσοστό δημοτικότητας για τον Φρανσουά Μπαϊρού στη Γαλλία
- Γιορτές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
- Αγρίνιο: «Συνήθως οι σεισμοί στην Τριχωνίδα έχουν συνέχεια» λέει ο Λέκκας – «Χρειάζεται επιτήρηση»
- Παράταση στην άφιξη Μενσά
- «Good Luck, Babe!»: Πώς το κομμάτι της Chappell Roan έγινε o ύμνος της γενιάς των situationships
- Μπρίτνεϊ Σπίαρς: «Έχω βαριά μελαγχολία, έχω σιχαθεί τόσο πολύ τους ανθρώπους»