Αύγουστος 2024. Η βορειοανατολική Αττική φλέγεται. Η Φλόγα ήταν από τα πιο βαριά περιστατικά που αντιμετώπισαν οι κτηνίατροι του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ). Από όλα τα ζώα που περισυνέλλεξαν τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ, τα οποία επιχειρούσαν στις φωτιές της βορειοανατολικής Αττικής. Εκείνες τις μελανές ημέρες του περασμένου Αυγούστου.

Οι διασώστες του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ την εντόπισαν ανάμεσα στην Πεντέλη και στα Βριλήσσια και διαπίστωσαν ότι είχε εκτεταμένα εγκαύματα στο κεφάλι, στο σώμα και στα πέλματα.

Η Φλόγα, όλες τις επώδυνες ημέρες νοσηλείας, δεν παραπονέθηκε ποτέ

Υπέμενε στωικά όλες τις απαραίτητες ιατρικές πράξεις

Οι κτηνίατροι που την παρέλαβαν – και την «βάφτισαν» -, έκαναν τα αδύνατα, δυνατά για να αντιμετωπίσουν τις μολύνσεις και να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της. Έτσι ώστε να καταφέρουν να την κρατήσουν στη ζωή.

Και τα κατάφεραν μετά από πολλά 24ωρα, που βρίσκονταν στο προσκεφάλι της.

Η Φλόγα, όλες αυτές τις επώδυνες ημέρες νοσηλείας, δεν παραπονέθηκε ποτέ. Υπέμενε στωικά όλες τις απαιτούμενες ιατρικές πράξεις. Έδειξε αντοχή στον πόνο και δεν αντέδρασε ούτε για μια στιγμή. Μόνο τα χάδια και τις αγκαλιές επιζητούσε – και συνεχίζει να τα αναζητάει – από τους κτηνίατρους και τους νοσηλευτές που την φρόντισαν.

«Πάλεψε» και αυτή με το δικό της μοναδικό τρόπο, δείχνοντας τη φλόγα που έχει μέσα της για ζωή, αλλά και το πόσο υπέροχο, τρυφερό πλάσμα είναι.

Η Φλόγα σήμερα

Η Φλόγα, μετά από δύο μήνες περίπου εντατικής νοσηλείας στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α, χαίρει άκρας υγείας.

Είναι πανέτοιμη για μια νέα ζωή που θα είναι γεμάτη από αγάπη, κατανόηση και φροντίδα, όπως αξίζουν όλες αυτές οι ψυχές: οι σκύλοι.

Στην Φλόγα, λοιπόν, που είναι χαδιάρα και φιλικότατη με τους ανθρώπους, αλλά επιφυλακτική με τους ομοίους της, το μόνο που της λείπει είναι μια οικογένεια.

Η Φλόγα στο πάρκο σκύλων που διαθέτει το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ

«Τα λίγα σημάδια που έχει ακόμα πάνω της, και θυμίζουν την περιπέτεια που πέρασε, θα εξαφανιστούν τους επόμενους μήνες. Ο τρόπος, όμως, που είναι πλασμένη για να αγαπάει και να δείχνει την ευγνωμοσύνη της η Φλόγα, δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης.

Ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

Επίσης, ο κ. Γουρδομιχάλης γνωστοποιεί ότι όσοι υιοθετήσουν την Φλόγα ή άλλον σκυλάκο από το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ μέχρι να μας «αποχαιρετήσει» το 2024 θα έχουν δωρεάν ιατρική και φαρμακευτική φροντίδα, για όλα τα χρόνια της ζωής του. Επιπλέον, το ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ θα τους χαρίσει και την τροφή του για έναν χρόνο.

Για τα άλλα σκυλάκια του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ, τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-40.15.451, 210-40.07.225.