Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Σιδηρόδρομος: Παραδοχή Πέτσα – «Είναι πηγή ανησυχίας τα δύο – τρία περιστατικά σε έναν μήνα»

Σιδηρόδρομος: Παραδοχή Πέτσα – «Είναι πηγή ανησυχίας τα δύο – τρία περιστατικά σε έναν μήνα»

Η κατάσταση του σιδηρόδρομου συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο, ειδικά μετά και το τελευταίο περιστατικό στη Δουκίσσης Πλακεντίας

Στο MEGA μίλησαν για την κατάσταση του σιδηρόδρομου και τα εσωτερικά των κομμάτων ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Πέτσας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Για το παρ’ ολίγον ατύχημα στη Δουκίσσης Πλακεντίας μίλησε αρχικά ο κ. Πέτσας.

«Η κυβέρνηση για να μπορέσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών πρέπει να ασχολείται με τα προβλήματά τους. Το γεγονός ότι είχαμε 2-3 περιστατικά σε έναν μήνα, είναι πηγή ανησυχίας. Δείχνει ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο στις σχέσεις αναμεσά στη διοίκηση και στους εργαζόμενους, μια πιο επαγγελματική προσέγγιση. Δεύτερον, μπορεί να απέτρεψαν τα συστήματα κάτι δυσάρεστο επειδή δούλεψαν, είδαμε όμως ότι ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο. Αν έχουμε κάτι που συνεχίζεται για πολύ καιρό θα πρέπει να το δούμε. Δεν γνωρίζω πώς ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη χαλαρότητα η οποία δεν δικαιολογείται. Περιμένω τι πρωτοβουλίες θα παρθούν», είπε ο κ. Πέτσας.

Και συνέχισε: «Αναφορικά με την ακρίβεια, υπάρχουν πολλά ζητήματα που έχουν να γίνουν κινήσει ακόμα, δεν έχει αφεθεί τίποτα στην τύχη του. Υπάρχουν προτάσεις στο τραπέζι. Ακόμη και αν φτάσουμε σε επίπεδο που δεν αυξάνονται οι τιμές ή μειώνονται, απαιτείται αύξηση των εισοδημάτων ώστε να μπορεί το ελληνικό νοικοκυριό να ανταποκριθεί. Δεν θα μπω σε ονοματολογία για πιθανό όνομα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Για τα εσωκομματικά των κομμάτων

Με τη σειρά του ο κ. Γιαννούλης αναφέρθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι αποφασισμένος να μη ρίξω νερό στον μύλο της εσωστρέφειας που ήδη έχει υπερχειλίσει. Από τη Μεταπολίτευση και μετά, δεν έχω δει τέτοια παρελκυστική προσπάθεια από την κυβέρνηση να ισχυριστεί ότι οι καθυστερήσεις, ο ερασιτεχνισμός, η προχειρότητα, είναι ευθύνη είναι η έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης. Είναι φαιδρό επιχείρημα. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει ένα σοβαρό κόμμα, με πρόγραμμα, θέσεις και παρεμβάσεις για καίρια ζητήματα. Το ότι ο κ. Ταχιάος είπε ότι υπήρξε αυτό το ατύχημα λίγες μέρες πριν, ότι έσπευσαν 30 μέρες πριν να κάνουν απευθείας ανάθεση η βιομηχανία Μητσοτάκη για το λογότυπο και την ταυτότητα του μετρό. Σε αυτά τα προβλήματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πρωταγωνιστεί», τόνισε.

Και συμπλήρωσε: «Όταν πάμε στο Συνέδριο, αυτό που πιστεύει ο Κασσελάκης, ότι μόνο η δύναμη των μελών, των εθελοντών, του νέου στρατού ασπίδας ελευθερίας είναι η καταστατική και πολιτική διαδικασία για να μπει στην διαδικασία των υποψήφιων, θα το κρίνει το Συνέδριο και το προεδρείο. Να μας απαντήσει η κυβέρνηση εάν ο Σαμαράς είναι ‘πατριώτης της φακής’ γιατί έχει σημασία και δεύτερον, η φτωχοποίηση της χώρας, είναι αποτελεσματική αντιμετώπιση κατά της ακρίβειας;».

Ο κ. Σπυρόπουλος τοποθετήθηκε για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Αναφορικά με το ζήτημα του σιδηροδρόμου, είναι το νούμερο 1 που πρέπει να υπάρχει. Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από μια άκρως επιτυχημένη εσωκομματική αναμέτρηση. Βγαίνει ένα ‘άλλο’ ΠΑΣΟΚ μέσα από αυτή την διαδικασία και οι πολίτες περιμένουν να γίνει εποικοδομητική αντιπολίτευση και όχι καταστροφολογία, όχι λαϊκισμός. Μια ουσιαστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Αντιλαμβανόμαστε ότι οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την πολιτική της ΝΔ, για πολλά ζητήματα της κοινωνικής ζωής. Για όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ έχει πρόγραμμα, το οποίο θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο με την προοπτική να βγει η κοινωνία από αυτή την κρίση», υπογράμμισε.

«Είναι προφανές ότι και οι 5 συνυποψήφιοι του κ. Ανδρουλάκη, τα βασικά στελέχη και η ΚΟ θα είναι στην πρώτη γραμμή γιατί πρέπει να δώσουμε αυτόν τον αγώνα όλοι μαζί. Αναφορικά με τα τρένα, θα πρέπει να βάλουμε την τεχνολογία, η οποία θα ελαχιστοποιήσει το ανθρώπινο λάθος. Δυστυχώς το περιστατικό στην Δουκίσσης Πλακεντίας, η κυβέρνηση το έμαθε από τον Τύπο. Η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί», σχολίασε, κλείνοντας.

Only in

«Νομιμότητα παντού» το νέο δόγμα του Μαξίμου

Από τις 1.000 κάμερες στους δρόμους και το «κυνήγι» της υπερσυνταγογράφησης έως την εφαρμογή Μystreet, το Μαξίμου θέτει σε εφαρμογή ένα νέο πλάνο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024