Πηγές από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη διέψευσαν κατηγορηματικά στο in τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ότι σχεδιάζει να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και, στη συνέχεια, να φτιάξει το δικό του κόμμα.

Τόνισαν μάλιστα πως αυτό που επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το ακριβώς αντίθετο, την ενότητα δηλαδή, φέρνοντας ως παράδειγμα τις ομιλίες του σε Καστοριά και Έδεσσα, κατά την περιοδεία που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες.

Μάλιστα αργότερα και με το θέμα να έχει πάρει διαστάσεις προχώρησαν και σε επίσημη διάψευση μιλώντας για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» στην «απεγνωσμένη προσπάθειά» κάποιων «να βγάλουν τον Στέφανο Κασσελάκη από την κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας

Ειδικότερα, όπως τονίζουν, «στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να βγάλουν τον Στέφανο Κασσελάκη από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι αναφέρονται σε ένα δήθεν σχέδιο του κ. Κασσελάκη να «εξαΰλωσει τον ΣΥΡΙΖΑ προτού φτιάξει νέο κόμμα». Μάλιστα έσπευσαν να … καταγράψουν και αντιδράσεις πάνω στο απόλυτο ψέμα.»

» Σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που δεν αξίζουν ούτε διάψευσης. Τη ρευστοποίηση επιζητούν εκείνοι που καταπατούν το καταστατικό του κόμματος.»

» Αντιθέτως, ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει – για μία ακόμη φορά – σε ολόκληρη την Ελλάδα μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να κρατήσει ενωμένο το κόμμα. Η αφοσίωσή του στην ενδυνάμωση και στον εκσυγχρονισμό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμετάβλητη, όπως και ο στόχος του να προασπίσει τις αρχές του κόμματος».

Επιμένει η πλειοψηφία: «Επιβεβαιώνεται η αλήθεια για σχέδιο εξαΰλωσης»

Σημειώνεται πως τις νέες φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ άναψε σημερινό (19/10) δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» και συγκεκριμένα της στήλης «Στίγμα» του Γιώργου Παπαχρήστου, σχετικά με τις προθέσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το κόμμα.

Σε αυτό γίνεται λόγος για συνομιλία που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με άτομα που δεν κατονομάζονται και όπου, σε ερώτημα που του έγινε γιατί δεν κάνει δικό του κόμμα, φέρεται να απάντησε ότι προτίθεται να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ και, στη συνέχεια, να προχωρήσει σε ένα νέο κόμμα κατά το «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ».

Στελέχη της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν σε διαρροή, σχολιάζοντας τόσο το δημοσίευμα όσο και τη μη διάψευση (σ.σ. μέχρι πρότινος) εκ μέρους του έκπτωτου προέδρου.

«Ο Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία»

«Η σιωπή και η μη διάψευση δημοσιευμάτων σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία ο κ. Κασσελάκης θέλει να εξαϋλώσει το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ενώ έχει ενοικιάσει γραφεία 1500m2 επιβεβαιώνει την αλήθεια και των δημοσιευμάτων και των προθέσεων του έκπτωτου κ. Κασσελάκη», υποστηρίζουν.

Και προσθέτουν πως «επιβεβαιώνει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που επιθυμούν την διατήρηση της ΝΔ στη διακυβέρνηση της χώρας. Θα παρακολουθούμε τα έκτροπα για την ίδρυση του κόμματος Κασσελάκη και τον κατήφορο που θα φτάσει και στην δημόσια στήριξη της ΝΔ. Το έχει ξανακάνει άλλωστε…».

Να σημειωθεί αναφορικά με τα γραφεία στα οποία αναφέρονται στη διαρροή ότι αφορούν σε δημοσίευμα της κυριακάτικς εφημερίδας «Real News» σύμφωνα με την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να έχει νοικιάσει σχετικό χώρο στην οδό Πειραιώς.