Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Δημοψήφισμα ή «δικό του ΣΥΡΙΖΑ» το plan b Κασσελάκη – Έχει βρεθεί και η χρηματοδότηση για το νέο κόμμα

Δημοψήφισμα ή «δικό του ΣΥΡΙΖΑ» το plan b Κασσελάκη – Έχει βρεθεί και η χρηματοδότηση για το νέο κόμμα

Την ολική αποκάλυψη των σχεδιασμών του ο Στέφανος Κασσελάκης την πραγματοποίησε σε συνομιλητές του. Χάνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, πάει για δημοψήφισμα

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Στέφανος Κασσελάκης όσο πλησιάζει η ώρα της κρίσης των υποψηφιοτήτων και αποκαλύπτει το plan b που δεν είναι άλλο από δημοψήφισμα στο όνομά του για να φτιάξει το «δικό μας ΣΥΡΙΖΑ».

Την ολική αποκάλυψη των σχεδιασμών του ο κ. Κασσελάκης την έκανε σε συνομιλητές του τους οποίους ενημέρωσε ότι το «κόμμα Κασσελάκη» είναι σχεδόν έτοιμο αν ναυαγήσει το βασικό του σχέδιο της ανατροπής των αποφάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό από την κούρσα ηγεσίας.

Το plan b για το οποίο μίλησε η κα Γεροβασίλη και ο κ. Ραγκούσης στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία είναι υπαρκτό.

Βρήκε χρήματα για το «κόμμα Κασσελάκη»

Στη στήλη του «Στίγμα» ο Γιώργος Παπαχρήστος είναι αποκαλυπτικός σε όσα γράφει για το κόμμα Κασσελάκη σύμφωνα με όσα είπε σε συνομιλητές του ο ίδιος.

Στην ερώτηση μάλιστα «γιατί δεν κάνεις κόμμα, δικό σου, και επιμένεις να είσαι υποψήφιος αφού όπως λες έχεις τον κόσμο μαζί σου;» ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποκαλυπτικός για το πως σκέφτεται να πορευτεί λέγοντας σύμφωνα με τη στήλη στα Νέα Σαββατοκύριακο, ότι θα εξαϋλώσει το κόμμα και στην συνέχεια θα προχωρήσει σε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ κατά το «ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ».

Στην ερώτηση που θα βρει 15 εκατ. ευρώ για να φτιάξει ο τέως πρόεδρος απάντησε «θα βρεθούν».

Γράφει αναλυτικά ο Γιώργος Παπαχρήστος στο «Στίγμα»:

Το νέο κόμμα και τα χρήματα

«Ο ΕΚΠΤΩΤΟΣ πρόεδρος Κασσελάκης μιλάει . Και μιλάει πολύ. Δηλαδή, πώς μιλάει; Βρίσκεται κάπου, του ανοίγουν κουβέντα, κάποιος τον ρωτάει κάτι, κι εκείνος χωρίς να φιλτράρει την ερώτηση, και πολύ περισσότερο χωρίς να εξετάζει ποιος είναι αυτός που τον ρωτάει, και γιατί ενδεχομένως του υποβάλλει τη συγκεκριμένη ερώτηση, απαντάει . Και απαντάει χειμαρρωδώς – αν μου επιτρέπεται η έκφραση. Με ό,τι του κατέβει εκείνη την ώρα στο κεφάλι . Φυσικά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δικές του προθέσεις από εδώ και πέρα. Σε μία τέτοια τελευταία μάζωξη, της εβδομάδας δηλαδή, μιλάει σε έναν αριθμό ανθρώπων που έχει γύρω του.

Κάποιος τον ρωτάει «γιατί δεν κάνεις κόμμα, δικό σου, και επιμένεις να είσαι υποψήφιος αφού όπως λες έχεις τον κόσμο μαζί σου;», κι αρχίζει να απαντάει τις… κάλτσες του. Τα λέει , όλα! Με το νι και με το σίγμα! Και όταν λέμε όλα, εννοούμε, τα πάντα όλα. Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Οτι στόχος του είναι πρώτα να εξαϋλώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον φτάσει στο μη περαιτέρω, στο 0,5%, δημοσκοπικά αν είναι δυνατόν, και εν συνεχεία θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός καινούργιου «ΣΥΡΙΖΑ» .

Ενός κόμματος δηλαδή, το οποίο θα κινείται στην Αριστερά, αλλά δεν θα διαθέτει τις παθογένειες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε έπεσε, στην ομήγυρη, η κρίσιμη ερώτηση. Με τι λεφτά θα κάνεις το καινούργιο κόμμα; Χρειάζονται πολλά χρήματα. Μπορεί και 15 εκατομμύρια, παρατήρησε ο ερωτών. «Θα βρεθούν» απάντησε σιβυλλικά ο δικός μας, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το «πού θα βρεθούν» τα χρήματα για να λειτουργήσει το καινούργιο του κόμμα… Αυτός ξέρει, προφανώς…».

«Ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης»

Το δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα όργανα του κόμματος όπως της Όλγας Γεροβασίλη η οποία μόλις πριν δυο ημέρες στην Πολιτική Γραμματεία ξεκαθάριζε ενώπιον και της κας Τζάκρη ότι «το σχέδιο του Κασσελάκη είναι ή να κρατήσει τμήμα μελών και το κόμμα διαλύοντας το ΣΥΡΙΖΑ με δεξιά στροφή ή το plan b μέσω της πλατφόρμας για δικό του κόμμα. ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση» σημείωνε η κα Γεροβασίλη.

Μάλιστα με όρους καθαρά αγοράς για να γίνει κατανοητό και στους πλέον απολίτικους ο Γιάννης Ραγκούσης στην ίδια συνεδρίαση περιέγραφε αυτό που άλλοι παρομοιάζουν με εκκαθάριση επιχείρησης εν λειτουργία.

«Επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή. Διαδεδομένη στρατηγική στο χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες».

Χάνει το Συνέδριο, πάει για Δημοψήφισμα

Μιλώντας σε ταβέρνα στην Έδεσσα ενώπιον φίλων και μελών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης παραδέχτηκε και επίσημα ότι το σχέδιό του για να ανατρέψει τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων είναι αν δεν τα καταφέρει στο Συνέδριο να προκαλέσει δημοψήφισμα.

Πρόκειται για την πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του in όταν την περασμένη Δευτέρα γράφαμε ότι πίσω από τις πρωτοβουλίες των μελών στις οποίες αναφέρθηκε ο ίδιος υποκρύπτεται η διεξαγωγή εσωτερικού δημοψηφίσματος.

«Αν λοιπόν συμβαδίσετε μαζί μου με αυτό όραμα προς το Συνέδριο και αν δεν τον κάνουν, προς Δημοψήφισμα για να ακυρώσουμε τις αποφάσεις τους, θα είμαι εδώ πάντα για εσάς» είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι ερμηνεύεται και η αναφορά στην απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Α΄ Αθήνας που διακινούν από την πλευρά Κασσελάκη με την οποία κλείνουν την απόφαση της συνέλευσής τους προαναγγέλλοντας καταστατικά προβλεπόμενες διαδικασίες αν δεν πραγματοποιηθεί το Συνέδριο.

Με τα δυο αυτά εναλλακτικά σενάρια εξηγείται για πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ και ο λόγος της δημιουργίας του παράλληλου μηχανισμού καταγραφής και εγγραφής εθελοντών, που άνοιξε ο κ. Κασσελάκης, της πλατφόρμας odikomassyriza .

Only in

Με Βαγιαννίδη η αποστολή του Παναθηναϊκού για την Κρήτη (pic)

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την αποστολή της ομάδας για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024