Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024
weather-icon 21o
Η τσέπη του καταναλωτή στενάζει και ο Κυριάκος περί άλλα τυρβάζει…

Η τσέπη του καταναλωτή στενάζει και ο Κυριάκος περί άλλα τυρβάζει…

Βασικά δεν μας ενδιαφέρει πόσο έχουν τα μπαρμπούνια στις Βρυξέλλες, αλλά πόσο έχει αποτύχει η κυβέρνηση στην τιθάσευση της ακρίβειας. Οι μπηχτές από Ντόρα και η περιοδεία του Stefanos.

Αγαπημένα μου golden boys, αδικημένοι μου μικροαστοί, φτωχοί μου προλετάριοι, λατρεμένες μου βιοπαλαίστριες, αισθάνομαι πολύ καλύτερα για την πορεία αυτής της χώρας. Αιτία, το ρεπορτάζ του Γιώργου του Αυτιά που αν κι ευρωβουλευτής δεν ξεχνάει ότι υπήρξε δημοσιογράφος και το έκανε το επιτόπιο το ρεπορτάζ από τις λαϊκές των Βρυξελλών. Μας ενημέρωσε ότι το φιλέτο το μπαρμπούνι έχει 74 και κάτι ευρώ το κιλό και πως τα ξηροκάρπια φτάνουν τα 20 ευρώ το κιλό, ενώ το λάδι το ελληνικό το γνήσιο, το βρήκε στα 15 ευρώ τα 750 γραμμάρια. Κοινώς, μην παραπονιέστε Έλληνες, υπάρχουν και χειρότερα.

Εικόνα

2029,88 ευρώ. Αυτός είναι ο κατώτατος μισθός στο Βέλγιο, πρωτεύουσα του οποίου ως γνωστόν είναι οι Βρυξέλλες. Το συμπληρώνω εγώ το νούμερο για να έχετε συνολική συγκριτική εικόνα λατρεμένοι μου αναγνώστες.

Αποτυχία

Η Λουκία πάλι, η μαγείρισσά μου, κάθε φορά που έρχεται από την αγορά παραπονιέται πως οι τιμές δεν πέφτουν. Κι αν παραπονιέται η Λουκία που μαγειρεύει για μια Τζέλλα φανταστείτε τι θα λέει ο απλός κόσμος. Καταλάβατε τώρα γιατί η συζήτηση για τη «φέτα» που γινόταν προεκλογικά μεταξύ του Κυριάκου και του Stefanos ήταν την πλάκας; Γιατί όπως και τότε, έτσι και τώρα, ο κόσμος γνωρίζει μια χαρά πόσο πληρώνει και τι. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό, αλλά το πως θα πέσουν οι τιμές. Κι εκεί η κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως.

Επίδομα

Ήδη τα παπαγαλάκια του Μαξίμου άρχισαν να διαδίδουν ότι θα υπάρξει «γενναία επιδότηση» στη θέρμανση, αλλά προσέξτε. Η γενναιότητα αφορά μόνο στο ρεύμα, καθώς στο πετρέλαιο θα είναι μικρότερη. Η επίσημη εξήγηση έχει να κάνει και καλά με το περιβάλλον, πόσο «φιλικό» είναι, π.χ. το ρεύμα θεωρείται πιο light από το πετρέλαιο. Η ουσία λατρεμένοι μου είναι στην τιμή. Με την τιμή της κιλοβατώρας στο Θεό ο Κυριάκος το παίζει large, σου λέει «θα πουλήσω ότι επιδοτώ πολύ», αλλά στην ουσία ο λογαριασμός θα έρθει και πάλι φουσκωμένος. Δεν έχει σημασία όμως αυτό, ο Κυριάκος θα έχει πουλήσει εκδούλευση.

Τσέπη

Με τέτοια τεχνάσματα πάντως δεν πας μακριά, είτε πρόκειται για τη φέτα, είτε για το λάδι, είτε για τη θέρμανση. Και ο κόσμος το γνωρίζει αυτό, γιατί κάθε μέρα είναι στην αγορά, βλέπει, κι αν μπορεί αγοράζει. Αλλά κυρίως καταγράφει. Και ξαναλέω, το θέμα της τσέπης του καταναλωτή είναι τεράστιο θέμα. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση το αγνοεί.

Ντου

Σε αντίθεση με τον λατρεμένο Alexis που το βράδυ της Τρίτης θα κάνει εκδήλωση για την ακρίβεια και την Οικονομία. Στο πάνελ θα βρεθούν Χριστοδουλάκης (ο παλιός υπουργός του Σημίτη), Λούκα Κατσέλη και Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος υπενθυμίζω έχει αποχωρήσει από το χάνι της Κουμουνδούρου. Είμαι εξαιρετικά περίεργη να δω ποιοι θα βρεθούν στο κοινό. Ελπίζω μόνο να μην κάνει κάνα ντου ο Stefanos, αφού τα συνηθίζει κάτι τέτοια. Φανταστείτε τη σκηνή… Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε να γράφουμε για μέρες…

Θέση

Για να λέμε πάντως τα σύκα, σύκα και τα λουμπουτέν, λουμπουτέν, η είδηση θα είναι αλλού. Αν ο Alexis θα πάρει θέση για όσα συμβαίνουν στον κάποτε ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ. Αν δηλαδή πει κάτι περί εκλογών, συνεδρίου, αποκλεισμού του αγοριού απέναντι κλπ.

Παρέλαση

Ο Stefanos πάντως, για να τα λέμε όλα, τους έχει γράψει όλους στα μοκασίνια του και προβάρει εικόνα προέδρου, είτε εντός, είτε εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Έχοντας στο πλευρό του συγκεκριμένους βουλευτές κάνει περιοδεία στους καταρράκτες της Έδεσσας και παίρνει τον αέρα του. Όχι θα κάτσει να σκάσει με τους πλεμπαίους. Κι επειδή η 28η Οκτωβρίου είναι κοντά, αναμένω να δω που θα κλείσει θέση για να δει παρέλαση -και να τον δουν και οι κάμερες- στέλνοντας πατριωτικό μήνυμα στους οπαδούς του.

Παραπομπή

Δώδεκα μέλη της Κ.Ε. ζητούν την παραπομπή της Γεροβασίλη, του Ζαχαριάδη και του Γκλέτσου στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος. Το πιο δύσκολο και άχαρο πράγμα είναι να είσαι μέλος της εν λόγω επιτροπής του ΣΡΙΖΑ αυτή την περίοδο. Πάντως, οι πληροφορίες μου λένε ότι οι εγκαλούμενοι δεν ταράχτηκαν και τόσο με το νέο, αντιθέτως.

«Της φακής»

Πάνω που πήγαινε να εκτονωθεί η κατάσταση με την αναφορά του κ. Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο, περί «μαγειρεμάτων» στο Αιγαίο, ήρθαν οι προχθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για «πατριώτες της φακής» και «υπερπατριώτες σε μια πραγματική κρίση, θα ήταν οι πρώτοι που θα έβαζαν την ουρά στα σκέλια» και … πυράκτωσαν το κλίμα!

Ο αποδέκτης

Υποτίθεται βέβαια πως η αναφορά αφορούσε τα κόμματα που είναι στα Δεξιά της Δεξιάς. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η παροιμία «τα λέω στη νύφη για να τα ακούει η πεθερά»! Τώρα για να κάνει αυτή τη δήλωση όπως καταλαβαίνετε το Μέγαρο Μαξίμου είναι «στα κόκκινα». Και φυσικά ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης. Αν διαβάσετε προσεκτικά τις δηλώσεις του θα καταλάβετε ότι ο αποδέκτης δεν είναι άλλος από τον κ. Σαμαρά!

Βελάκια

Μάλιστα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη – φίλη μου! – έσπευσε να κάνει μία δηλητηριώδη δήλωση απευθυνόμενη στον πρώην πρωθυπουργό «δοκιμάσαμε την πιο δεξιά ρητορική και πήραμε 18% καλύτερα να μην την ξαναδοκιμάσουμε». Δηλαδή όπως αντιλαμβάνεστε η κυβέρνηση το παίζει υπεράνω, πως δεν ασχολείται με τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά και το «παιχνίδι» το αναλαμβάνει η πρώην υπουργός Εξωτερικών, που είναι η … χαρά της να «ρίχνει βελάκια» στον κ. Σαμαρά! Δηλαδή πλέον υπάρχει «μέτωπο» ανοιχτό μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του πρώην πρωθυπουργού. Το οποίο προϊόντος του χρόνου διευρύνεται! Και στις αρχές του χρόνου –αν όχι νωρίτερα – θα γίνει ταμείο….

Only in

«Νομιμότητα παντού» το νέο δόγμα του Μαξίμου

Από τις 1.000 κάμερες στους δρόμους και το «κυνήγι» της υπερσυνταγογράφησης έως την εφαρμογή Μystreet, το Μαξίμου θέτει σε εφαρμογή ένα νέο πλάνο για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024